Fotograf: Montage

Matchguide: Toppmöte i Borås

Ligatrean Borås Basket gästas under lördagseftermiddagen av tvåan Norrköping Dolphins. Det är med andra ord dukat för en riktig toppmatch i Boråshallen. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Borås Basket-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 22
När: Lördag 21 januari, kl 16.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Norrköping Dolphins åker i eftermiddag till Västergötland för att möta Borås. Båda lagen har 8/1 på hemmaplan och i inbördes möten är det också helt jämnt då Borås vann med elva poäng i Boråshallen medan Dolphins gick segrande ur striden med elva poäng i Stadium Arena.
– Vi åker ner till Borsås med fullt lag vilket innebär tolv spelare inkluderat nye Fredrik Larsson som dock får vänta på sin debut i två veckor. Vi har fortfarande bekymmer med skadade och sjuka spelare men vi ser ändå en viss ljusning och vad gäller Cole Darling så är han med i lagträning igen och kommer att vara omklädd och redo att hoppa in om det behövs, men det tar nog två veckor innan han är tillbaka på den höga nivå han var innan skadan. Vi har den största respekt för Borås som kanske har det bästa laget på många år och coach Jonte Karlsson börjar få till sin filosofi om hur basket ska spelas så de kommer att bli mycket giftiga när det drar ihop sig till slutspel, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Jonte Karlsson, tränare i Borås:
– Det har blivit bättre i truppen vad gäller tillgängliga spelare men vi har fortfarande en bit kvar tills vi är helt nöjda. Vi har spelat bättre på sistone så till slutspelet hoppas vi kunna ställa ett riktigt slagkraftigt lag på benen. Vår defense fungerar OK och vi har blivit rörligare i offense men det tar tid att få till alla spel. Mike Palm är fortfarande borta med en krånglande vad och Trayvonn Wright har fortfarande problem med ett knä även om han spelar. Nye guarden Jerome Seagears är lite för otränad ännu men kan komma att bli riktigt bra. Christian Maråker tränar och spelar på för fullt men har lite kvar då man får betänka att han var borta i sju månader men vi är mycket glada att han är med. Vi har full respekt för Dolphins som har gjort det bra hittills trots en del bekymmer med skador och sjukdomar.

 

LÄGET I LAGEN:❓
I Borås dras Mike Palm fortfarande med sin skada i vad/hälsena och kommer inte till spel. Trayvonn Wright har fortsatta knäproblem, men är ändå tillgänglig.

Norrköping reser till Borås med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* I Borås kallas matchen för “Basketfesten”, ett årligt arrangemang där cirka 300 sponsorer ställt upp för alla som vill ska bli bjudna på matchbiljetten.
* I de två tidigare matcherna under säsongen har hemmaplan avgjort. Borås vann hemma med 87-66 och Norrköping vann i Östergötland med 81-70.
* Cole Darling (16.4 ppg) är tillbaka i Norrköping efter att ha missat matchen mot Luleå.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget