Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

TV: Storseger för Jämtland i Malmö

Jämtland Basket var minst ett nummer för stort för Malbas. Gästerna avgjorde tidigt och vann med klara 99-70. Här är matchens höjdpunkter!

Malbas kom ut och spelade med en energi och tuffhet vi inte sett på länge. Hemmalaget är med i matchen fram till 11-10 och 5.29 kvar av första, efter starkt spel av Lasse Elbaek. Sedan slarvar Malbas bort ett par bollar och Jämtland får en 8-0 run fram till 11-18 och coach Henrik Svensson i Malbas tar sin första timeout med 3.10 kvar.

Det hjälper bara tillfälligt, sedan tar Jämtland hand om taktpinnen igen och fortsätter att skjuta i bollen från långt håll och Malbasspelarna kommer inte riktigt ut på de duktiga skyttarna. Malbas missar öppna lägen medan Niklas Larsson och Anton Kobylak borrar i varsin trea från långt håll fram till periodvila och ställningen 13-26.

Så långt har Adrian Rodgers varit helt osynlig han gör sedan sina första två poäng på straffar till 15-29, sedan kommer ytterligare en run för Jämtland fram till 15-36 med 6 minuter kvar till halvtid och tåget har lämnat stationen. Adrian fortsätter att tas hårt av Jämtland och lagen byter poäng fram till halvtidsvila då det står 27-46.

Jämtlands skytte är stabilt matchen igenom med hög procent och de får skjuta många av sina skott ganska ostört. I andra delen av matchen fortsätter Jämtland att dominera och trycker till ännu mera, varje mismatch under anfallskorgen utnyttjades direkt. Dino Cinac står i i händelsernas centrum i tredje perioden då han både får en teknisk foul med sig och en mot sig. Hemmalaget försöker men har inte mycket att sätta emot och det står 47-76 efter tredje.

Sista perioden böljar fram och tillbaka, Malbas försöker fixa till siffrorna och lycka spela jämnt i sista perioden fram till slutresultatet 70-99.

MATCHFAKTA:
Malbas–Jämtland 70–99

(13–26, 14–20, 20–30, 23–23)
Poäng, Malbas: Sebastian Åris 15, Lasse Elbaeck 15, Tadas Kvederavicius 12, Jordan Peltier 11, Adrian Rodgers 10, Emil Isovic 3, Stefan Alavuk 2, Marko Marinkovic 2.
Jämtland: Preston Purifoy 22, Dino Cinac 21, Mike Bruesewitz 16, Jabril Durham 10, Anton Kobylak-Berglund 10, Niklas Larsson 8, Olle Lundqvist 7, Daniel Johansson 5.

Text: Malbas

Dela inlägget