Fotograf:

Veckans lag: Vecka 2

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

OBS: Tyvärr utgår Team Of The Week nästa vecka. Vi är tillbaka igen den 30 januari!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Davis Lejasmeiers, Södertälje Kings (1)
Södertäljes lagkapten låg bakom mycket när de regerande mästarna vann toppmatchen mot Borås med 86-80. 25-åringen satte inte bara 19 poäng och flera avgörande skott i den sista perioden, utan bokfördes även för sex assist och ett i övrigt nästan fläckfritt spel.

 
G: Jerome Seagears, Borås Basket (1)
Det råder ingen större tvekan om att Borås nye spelfördelare kommer bli en injektion både för Borås Basket och Basketligan. Trots tuffast tänkbara motstånd i debuten (Södertälje), så visade Seagears klass med 16 poäng, sju assist och fem returer.

 
F: Dino Cinac, Jämtland Basket (4)
Kvar sedan förra veckan. Det råder ingen tvekan om Cinacs betydelse för sitt Jämtland. När Uppsala besegrades under torsdagen stod 28-åringen för hela 29 poäng, dessutom åtta returer på lite drygt 29 minuters speltid. En given plats i veckans lag.

 
F: Quinton Upshur, BC Luleå (1)
Den 23-årige amerikanen var felfri i seriefinalen mot Norrköping i lördags. Upshur satte samtliga sex skott från golvet, tre av tre från straffkastlinjen – totalt 16 poäng, och noterades även för åtta returer.

 
C: Lasse Elbaeck, Malbas (1)
Malbas unge dansk har helt klart spelat upp sig de senaste veckorna. Visserligen blev det klar förlust mot Uppsala men Elbaecks 18 poäng och elva returer går inte av för hackor och var hans främsta insats för säsongen.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget