Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Ligans topplag möts i Norrköping

Ett riktigt toppmöte väntar i Stadium Arena under lördagskvällen då tvåan Norrköping Dolphins tar emot serieledarna BC Luleå. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Norrköping Dolphins-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 21
När: Lördag 14 januari, kl 18.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Ligaettan Luleå har inte förlorat sedan början på december då man föll borta mot Borås Basket. Laget har sex raka segrar i bagaget, precis som Norrköping vars senaste förlust kom i slutet av november borta mot kvällens motståndare Luleå.

Räkna med en tuff batalj över minst 40 minuter ikväll. Norrköping har varit spellediga sedan matchen mot Jämtland Basket i mellandagarna och har haft drygt två och en halv vecka på sig att förbereda sig inför matchen.
– Vi dras fortfarande med en hel del småskador och Cole Darlings fotskada vill inte riktigt läka som vi hoppats på och det är en ständig kamp med tiden så vi är tveksamma till om han kommer att spela. Vi har haft en ganska tung fysträning under det här uppehållet som de flesta svarat bra på, men vad basketträningen anbelangar så har vi bara kunnat spela tre mot tre vilket givetvis inte är bra nog. Vi vill se en professionell inställning, mot ligans just nu bästa lag, som förhoppningsvis ska leda till en bra prestation oavsett vad resultatet blir.

Norrköping och Luleå har mött varandra två gånger under säsongen där Norrköping vann på hemmaplan med 82–77 medan Luleå segrade i hemmareturen med 81–69.
– Det har varit täta historier med försvarsinriktning. Sedan har båda matcherna avgjorts på slutet. Vi ska försöka lära oss av de matcherna och reparera misstagen. Det kommer att bli en match där Norrköping vill kontrollera eller dra ner på tempot. Man vill nog utnyttja längdövertaget man har med Joakim Kjellbom och samtidigt spela sitt vanliga spel med duktiga skyttar på vingarna, säger Luleås tränare Peter Öqvist till Norrbottens-Kuriren.

Hur ska ni stoppa Kjellbom?
– Man kan inte ta bort honom helt men det gäller att sänka procenten på hans avslut och tvinga fram skott från andra lägen. Vad det gäller skyttarna kan vi inte göra mer att vara aggressiva. För oss får flera som Quinton Upshur en stor roll i försvarsspelet, men även Tom Lidén. Offensivt tror jag både Adam Rönnqvist och Brandon Rozzell behöver vara vassa.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping har frågetecken för stjärnan Cole Darling.

Luleå ser ut att resa till Norrköping med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköpings sponsorer bjuder på entrén i kvällens match.
* Luleås tre förluster under säsongen har samtliga kommit på bortaplan.
* Matchen startar på den något udda baskettiden 18.04.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget