Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

TV: Sviten bruten – Jämtland slog Uppsala

Efter sex år och 20 försök. Ikväll stod Jämtland Basket äntligen som segrare mot Uppsala Basket igen. Här är matchens höjdpunkter!

Efter tio sorger och nio bedrövelser lyckades Jämtland betvinga Uppsala. Segerns skrevs till 98–88 och en glödhet Dino Cinac gjorde 29 poäng.

Uppsala började bäst, de spelade med en aggressiv helplanspress från start och Jämtland såg konfunderat ut till att börja med. Ställningen var 11–19 innan Jämtland fick ordning på grejorna. En bra avslutning av hemmalaget anförda av Dino Cinac gjorde att första perioden slutade 19–21.

Jämtland var klart bättre i andra perioden. Preston Purifoy, och Jaan Puidet var riktigt bra. Hemmalaget ledde som mest med tio poäng men Uppsala knaprade in något till ställningen 45–39 i halvtid. Jämtlands skytte var klart bättre än Uppsalas vilket var avgörande. Jämtland sköt 49% från golvet medan Uppsala sköt 37%. 21-21 vad gäller returer och sex lika i turnovers.

Tredje perioden blev ganska jämn men Jämtland drygade ut sin ledning till 72–63. Cinac inledde tredje perioden med att göra åtta raka poäng och skickade sedan Anton Gaddefors till bänken med sin fjärde foul. Jämtland behöll sin ledning med ca tio poäng matchen ut. Mike Bruesewitz som hade varit iskall i första halvlek var fantastisk i andra. Två poäng i första och 20 i andra. Mike blev också vald till matchens spelare.
– Jag tycker att vi visade upp en bra inställning, jag är nöjd med intensiteten. Jonathan Person spelade inte vilket gjorde att vi fick betalt för vår aggressivitet. Vi skjuter bra, tar bekväma skott. Olle Lundqvist bar oss i 7-8 minuter och det var viktigt så Jabril Durham fick vila, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.

Kevin Gaines, tränare i Uppsala:
– Jämtland spelade aggressivare, mer fysiskt, än oss och vi hanterade inte det särskilt bra. Dino var het och hade god hjälp av Jaan i första. I andra var det Mike som styrde och ställde. Vi tog alldeles för många dåliga skott och vi låter Jämtland diktera. Vi kom aldrig in i den defensiva rytmen. Vi gjorde aldrig fler än fem poäng i följd och det var alldeles i början av matchen.

MATCHFAKTA:
Jämtland–Uppsala 98–88

(19–21, 26–18, 27–24, 26–25)
Poäng, Jämtland: Dino Cinac 29, Mike Bruesewitz 22, Jaan Puidet 13, Gustav Hansson 9, Preston Purifoy 9, Jabril Durham 6, Olle Lundqvist 4, Samuel Berkelund 4, Niklas Larsson 2.
Uppsala: Andreas Person 16, Alexander Lindqvist 16, Anton Gaddefors 14, Anes Zekovic 13, Carl Engström 12, Axel Nordström 9, Rickard Eriksson 8.
Publik: 905.

Text: Johan Bjurström (Jämtland Basket)

Dela inlägget