Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Jämtland tänker bryta dyster svit

När Jämtland Basket ikväll tar emot Uppsala Basket vill man bryta en dyster svit. Uppsala har nämligen 19 raka segrar mot Jämtland. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Jämtland Basket-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 21
När: Torsdag 12 januari, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Uppsala har en osannolik svit mot Jämtland – 19 segrar i följd, och man har inte förlorat mot Östersundslaget sedan februari 2011 då Jämtland vann i Uppsala med 95-71.
– Jag kommer ihåg den matchen mycket väl, jag var assisterande coach då och den förlusten sved otroligt mycket, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.se, som har svårt att förklara varför segersviten är så lång mot just Jämtland.
– Mycket har ju ändrats i båda lagen genom alla år och det är svårt att förklara. Jag vet bara att det är bättre att vara 19–0 än att vara på den andra sidan, annars tänker jag inte så mycket på det där.

Uppsala fick en bra start på det nya året med en storseger över Malbas i tisdags (97-58). Nye landslagscentern Carl Engström gjorde debut och satte tio poäng på 21 spelade minuter.
– Nu känner vi att vi har bra självförtroende när vi åker upp dit men vi måste verkligen spela en riktigt, riktigt bra match för att vinna. Senast gjorde vi en helt okej match när det var tvunget att gå till förlängning. Det kommer att bli tufft igen, säger Gaines till UNT.se.

Jämtland har haft det lite tufft på slutet och tappat greppet om flera matcher som man öppnat bra. I senaste matchen borta mot Nässjö Basket blev det förlust med 78-71 efter förlängning. Laget har fyra raka förluster men man har också varit hårt drabbade av skador och sjukdomar på flera nyckelspelare. Till kvällens match verkar dock läget har ljusnat rejält.
– Vi har inte gjort något särskilt för att vända på någon slags känsla eller höja självförtroendet, däremot hoppas jag att det kommer lite av sig själv nu när alla har varit med och tränat den här veckan och att alla kan spela efter sin egen bästa förmåga, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke till Östersunds-Posten.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Inga skador eller sjukdomar i Uppsala.

NOTERA ATT: ✍️
* Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen, båda gångerna har Uppsal vunnit: 90-86 och 97-78.
* Veteranen Oluoma Nnamakas comeback i Uppsala dröjer. Han följer inte med till Östersund.
* Jämtlandsguarden Jabril Durham leder assistligan med ett snitt på 6.3 assist per match.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget