Fotograf:

Veckans lag: Vecka 1

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Brandon Rozzell, BC Luleå (2)
Den 27-årige Luleå-guarden var på stort spelhumör mot både Umeå och Södertälje förra veckan. Han låg till stor del bakom segern mot Södertälje med sina 25 poäng – mot Umeå blev det 21 poäng och sex assist.

 
G: Jakob Sigurdarson, Basket Basket (1)
Den skarpskjutande islänningen har haft det lite upp och ner under säsongen så här långt. Men kanske har det lossnat nu? 21 poäng i segermatchen mot Jämtland följdes upp med 19 (på begränsat med speltid) i storsegern mot Umeå i fredags.

 
F: Dino Cinac, Jämtland Basket (3)
Kroaten gjorde vad han kunde och lite till i förlusterna mot Nässjö och Borås. Det blev 20 poäng och sju returer för 28-åringen mot Borås och 19+6 mot Nässjö plus fyra blockar.

 
F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (3)
Kvar sedan förra veckan. Bizaca visade återigen mot Luleå att han tillhör Basketligans allra främsta spelare. 34-åringen satte inte bara 22 poäng utan bokfördes dessutom för 13 returer, hans andra “double-double” för säsongen.

 
C: Nick Spires, Södertälje Kings (1)
Trots endast 19 minuters speltid levererade Spires en fin-fin insats mot Luleå: 15 poäng och sex returer, dessutom felfritt skytte från golvet (6/6).

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget