Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Influensa i Malbas inför mötet med Nässjö

Det är ett sjukdomsdrabbat Malbas som under tisdagskvällen gästas av Nässjö Basket. Här är allt du behöver veta inför matchen!

Vilka: Malbas-Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 19
När: Tisdag 3 januari, kl 19.04
Var: Heleneholms Sporthall, Malmö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

När Malbas i fredags ställdes mot Borås Basket saknades både Adrian Rodgers och Lasse Elbaeck som låg hemma nedbäddade i sängen med influensa och flera spelare i laget känner av influensan. Det är i skrivande stund oklart vilka spelare som finns tillgängliga för matchen mot Nässjö i kväll. Inte en optimal situation för ett lag som behöver alla spelare hela och friska för att kunna utmana ett Nässjö som varit lite ojämna i sin prestation hittills.

Senaste hemmamatchen mot Luleå spelade Malbas faktiskt mycket bra i tre perioder och det gäller att komma tillbaka till det.
– Sjukdomarna gör att vi inte har kunnat träna som vanligt och även scoutingen blir ju lidande när spelare är borta. Men, det är inget vi kan göra något åt, så det är bara att köra på. I våra båda tidigare matcher mot Nässjö tycker jag vi varit med bra men inte orkat hela vägen, säger Malbas tränare Henrik Svensson.

Nässjö har vunnit de bägge mötena mellan lagen hittills under säsongen, 78-68 och 82-68. Och trots att Nässjö spelar på bortaplan får man finna sig i att vara klara favoriter i kvällens match. För Nässjö-guarden Jonathan Peleg blir matchen lite speciell, då han kom just från Malmöklubben inför fjolårets säsong.
– Det är några spelare kvar och det är alltid speciellt att möta sin gamla klubb, träffa gamla ledare och publik. Så det är en match jag ser fram emot, säger Peleg till Smålands-Tidningen.

Den talangfulla 22-åringen svarade för hela 21 poäng i fredagens segermatch mot Uppsala, personligt poängrekord i Basketligan för Peleg som visat en gryende form senaste tiden.
– Det viktigaste är att vinna matcher och jag försöker bara gå in och göra ett bra jobb. Men självklart var det skitkul att göra så många poäng, det är ju inget snack om saken. Men jag försöker inte tänka så mycket på det utan det finns hela tiden saker att utveckla och bli bättre på, säger han till Smålands-Tidningen.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Malbas har haft en del sjukdomar i laget den senaste veckan. Senast saknades både Adrian Rodgers och Lasse Elbaeck, oklart om de är tillbaka idag.

Senast fick Wictor Grenthe lämna sent återbud på grund av feber och hans medverkan avgörs senare idag. I övrigt räknar Nässjö kunna ställa upp med ordinarie lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Nässjö och Malbas är de två lag som gör minst poäng av alla lag i Basketligan: 72.6 ppg respektive 64.5 ppg.
* Malbas har vunnit en match så här långt under säsongen har i dagsläget fyra poäng upp till den åttonde och sista slutspelsplatsen.
* Nässjö har vunnit tre och förlorat fem matcher på bortaplan.

LÄS MER: 📒
Malbas hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget