Fotograf: Petter Arvidsson / Bildbyrån

Här är Uppsalas stjärnvärvning

Landslagsmannen, Carl Engström, är klar för Uppsala Basket. Den 216 centimeter långe centern har under hösten spelat i Spanien och Litauen, men väljer nu att komma hem för att hjälpa Uppsala på centerpositionen.

Uppsala Basket får en träningsvillig och ambitiös spelare som är ett välbekant namn både för basketpubliken i Uppsala och ute på arenorna i Sverige.
– Carl passar perfekt in i vår trupp, då han är en center som kan skydda korgen, blocka skott och ta returer. Offensivt är han en bra passare, en stark offensiv returtagare och screensättare som även är en duktig målgörare, säger Christer Sjögren, klubbdirektör i Uppsala Basket.

Engström som blev svensk mästare, med Södertälje 2015, då Kings mötte Uppsala i final, spelade i fjol med nykomlingen Malbas och snittade då 14.2 poäng. Han var dessutom ligans tredje bästa returtagare med ett snitt på 9.7 returer. Lägg även till att han var topp fem i blockstatistiken med sina 1.21 blockar per match.
– Jag ser fram emot att börja träna och träffa grabbarna. Det är ett bra gäng och jag tror att det kan bli en riktigt lyckad säsong, säger Carl Engström om att representera Uppsala.

25-årige Engström har spelat 29 landskamper och startade flera av landslagets matcher i det senaste EM-kvalet.

Kontraktet är öppet till och med 25/1 och kan brytas av bägge parter, men Uppsala Baskets förhoppning är att samarbetet fortsätter säsongen ut. Finansieringen av Carl har lösts med hjälp av insatser från individuella sponsorer som gått in och täckt Engströms kostnader.

Carl Engström ansluter till laget den 2 januari och gör sin första match, med Uppsala, hemma mot sitt förra lag, Malbas, 10 januari.

Dela inlägget