Fotograf: Bildbyrån (montage)

Så är läget med Umeå-stjärnan

Otäcka scener utspelade sig i Stadium Arena i tisdags när Umeå BSKT-stjärnan Rudy Mbemba blev liggandes på golvet med rejäla smärtor i höften.

Det var med drygt fem minuter kvar av matchen mellan Norrköping Dolphins-Umeå BSKT som 29-årige Mbemba gick upp i duell med hemmalagets Cole Darling och landade helt fel. Mbemba såg ut att ha rejält ont och fick ledas av planen.

Så här dagarna efter har 29-åringen fortfarande ont och är ordinerad vila – för att se hur det utvecklas. Läkarundersökning blir inte av förrän i Umeå efter julhelgen.
– Jag har pratat med Rudy och han mår bättre, men han har fortfarande ont, så det är lite deppat just nu. säger Umeås sportchef Luca Romano till VK:s basketblogg.

– Rudy ska undersökas den 27 december, sedan får vi se. Men även om skadan skulle ta tre-fyra veckor, så är det ingen kris. Vårt mål är slutspelet och kommer att göra alt för att spelarna ska vara friska och redo när det blir dags för play off. Behöver någon stå över så blir det så, precis som med George Valentine i Norrköping, fortsätter Romano.
– Det såg inte bra ut när det hände, men Rudy kunde i alla fall stödja sig på benet senare på kvällen, vi får hoppas han är av hårt virke, säger assisterande tränaren Micke Blomqvist.

Umeå återsamlas på annandag jul för att börja förberedelserna inför matchen mot Södertälje Kings onsdag 28 december.

Dela inlägget