Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Norrköping vände i andra

Trots att man saknade två startspelare stretade Umeå BSKT på bra borta mot Norrköping Dolphins. Men när slutsignalen ljöd var säsongens åttonde raka hemmaseger ett faktum för Norrköping. Här är höjdpunkterna från matchen!

Ett skadeskjutet Umeå BSKT pressade fjolårets SM-finalist i över en halvlek. Men i den tredje perioden tog bensinen slut – och Norrköping Dolphins vann med 99-79.

Förutsättningarna var långt ifrån optimala för Umeå inför tisdagens bortamöte med Norrköping Dolphins. Nyckelspelarna tillika importerna Terrence Oglesby och George Valentine saknades. Och övriga spelare skulle få spela tunga minuter mot ett försvarsstarkt motstånd.

Trots det hängde Umeå med bra under en halvlek. Ja, Jesper Gustavssons gäng ledde till och med efter två spelade perioder med siffrorna 53-46. Mycket tack vare guardduon Gerald Williams och Rudy Mbemba som producerade massor framåt.

Men i den tredje perioden tog bensinen slut för det gästande laget. Norrköping vann den med 13 poäng och slutligen även matchen med 99-79. Gerald Williams var poängbäst i Umeå med 23. Den kanadensiske forwarden Josh Wolfram slutade på 17 poäng och elva returer. I hemmalaget sköt amerikanen Cole Darling i hela 33 poäng.

Med fem minuter kvar att spela tvingades Rudy Mbemba utgå med en befarad höftskada. Återstår att se hur pass allvarlig skadan är.
– Vi skötte oss riktigt bra i första halvlek, men sedan fallerade taktiken mycket beroende på Dolphins starka försvar som gjorde ett fantastiskt jobb på våra guards. Rudy kom inte långt medan Gerald Williams sätter 23, men många av de poängen kom ifrån svåra lägen. Vi klarade helt enkelt inte av Dolphins starka försvar under andra halvlek och då blev det en enkel seger, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Adnan Chuk, tränare i Norrköping:
– Umeå hade full koll under första halvlek, men i paus tog vi ett seriöst snack och vi kommer ut som ett nytt lag i andra. Vi var närvarande på ett helt annat sätt och vi gör en riktigt bra prestation med tanke på att detta var tredje matchen på en vecka. Vi visade hjärta i andra halvan och när jag tittar på statistiken efter matchen, så blir jag förvånad att Cole gjort så mycket poäng eftersom jag tyckte att det var framförallt i försvar som han var bra, men han tar de skott han ska ta. Vi var starka i andra halvlek, men det finns fortfarande många detaljer som vi måste förbättra och helt nöjd ska man aldrig vara.

MATCHFAKTA:
Norrköping–Umeå 99–79

(25–24, 22–29, 26–13, 26–13)
Poäng, Norrköping: Cole Darling 33, Dejan Jeftic 18, Joakim Kjellbom 13, Mikkel Plannthin 8, Tim Schüberg 7, Mikael Lindquist 6, Abdou Medjedoub 6, Johnell Smith 6, Felix Terins 2.
Umeå: Gerald Williams 23, Josh Wolfram 17, André Nilsson 12, Egal Saleman 8, Rudy Mbemba 7, Johan Rönström 6, Johan Pierre 5, Jesper Hallberg.
Publik: 687.

Text: Max Wiik (Umeå BSKT)

Dela inlägget