Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Malbas har planen klar

Få förväntar sig att Malbas ska ha något att sätta emot BC Luleå. Men Malmö-laget lär sälja sig dyrt och göra allt man kan för att knipa en seger. Här är senaste nytt inför kvällens match!

Vilka: Malbas-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 17
När: Tisdag 20 december, kl 19.04
Var: Heleneholms sporthall, Malmö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Sista hemmamatchen för året väntar för Malbas och på besök kommer serieledarna BC Luleå. Malbas har haft en tuff säsong hittills och inte kunnat upprepa förra årets succé. Nu kämpar laget mot ekonomiska utmaningar och måste vänta med att ersätta hemskickade amerikanen Jake Zuilhof tills situationen har stabiliserats.

Kan det ändå vara läge för en skräll i kväll? Malbas har haft det tufft i matcherna efter vinsten mot Borås. Inte mycket har fungerat men laget kämpar på och letar efter ett sätt att spela tillsammans på. Danske guarden Sebastian Åris har varit glädjeämnet hittills och visat att han ska vara på denna nivå.
– Vi har inga skador att rapportera förutom att Adrian Rodgers har problem med en axel och Erik Friman med ett knä. Vi har en plan som vi ska försöka följa, bland annat att hålla nere bortkastade bollar till runt tolv. Mycket handlar om att undvika att släppa in för enkla poäng och täppa till i försvaret, säger Malbas tränare Henrik Svensson.

Luleå kommer från en stark vinst borta mot Uppsala i fredags, 98-67. Innan dess blev det 83-61 hemma mot Nässjö, så det råder ingen som helst tvekan om att Luleå är stora favoriter inför matchen.
– Drar du en röd tråd från när säsongen startade till i dag ligger vi där vi ska vara. Vi har fortfarande utvecklingspotential och vill kunna hålla fokus under alla 40 minuter i en match. Kemimässigt är det perfekt – spelarna har verkligen roligt på jobbet och med varandra. Det är något du aldrig kan veta innan du sätter ihop ett lag, säger Luleå-tränaren Peter Öqvist till NSD.se och fortsätter:
– Visst har jag varit med om gånger när spelare i huvudet rest hem och varit på julledighet. Nu ska vi fixa en match och göra jobbet ordentligt. Det vore segt att förlora den här matchen.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Malbas kan troligen ställa upp med bästa möjliga lag. Adrian Rodgers har problem med en axel och Erik Friman med ett knä.

Luleå flyger till Malmö med en skadefri trupp.

NOTERA ATT: ✍️
* När lagen möttes i Luleå vann BC Luleå med 86-77.
* Luleå är det lag som snittar näst flest poäng i Basketligan: 83.4 poäng per match.
* Malbas enda seger hittills under säsongen kom hemma i Heleneholm mot Borås Basket.

LÄS MER: 📒
Malbas hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget