Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Stjärnan tillbaka i Jämtland

Jämtland Basket saknade sin stjärnspelare Dino Cinac senast. Han är tillbaka i kväll när laget ställs mot Umeå BSKT. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Umeå BSKT-Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 15
När: Tisdag 13 december, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Jämtland är ett av ligans formstarkaste lag och reser till Umeå med fyra segrar på de fem senaste matcherna. Även i Umeå är det uppåt sedan Rudy Mbemba anslutit till laget. Att Mbemba blir en viktig spelare för Umeå råder det ingen tvekan om. När Malbas besegrades på bortaplan i fredags visade 29-åringen vilken kapacitet han besitter.

Jämtland kommer från seger hemma mot Borås, 90-84. Då saknades viktige Dino Cinac – han är tillbaka i kväll.
– På kort sikt klarar vi oss hyfsat, men kollar man på lång sikt känns det skönt att få tillbaka en sådan stor, stark och dominant spelare som ju ändå Dino är. Med en sådan spelare borta ökar risken för skador på våra andra spelare som får spela ännu mer än de brukar, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke till Östersunds-Posten.

Så här säger Rudy Mbemba till VK:s basketblogg inför hemmadebuten:
– Ärligt talat (konstpaus) så är jag för gammal för det. Jag har varit med för länge. Jag vill bara göra mitt bästa, hjälpa Umeå med det jag kan, med min energi på planen.

Jesper Gustavsson, tränare Umeå:
– Vi kommer från vår längsta bortaresa, men har fått två bra träningspass i oss, så det känns bra att möta Jämtland. Vi gick runt på ganska många i Malmö, men jag vet inte om det kommer se likadant ut mot Jämtland. De bästa spelarna får spela.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå fick senast tillbaka Johan Pierre efter skada. Däremot saknas troligen David Jallow, Albin Frank och Magnus Haney. Mbemba klev av gårdagens träning efter smärtor i foten, men det ska inte hindra honom i kväll.

Jämtland har lite småskavanker i laget men inget som ska hindra någon från spel.

NOTERA ATT: ✍️
* Jämtlandsduon Daniel Johansson och Olle Lundqvist har i dagarna rest till Turkiet för att spela U18-EM.
* Rudy Mbemba sköt i 26 poäng i sin debutmatch för Umeå.
* När lagen möttes i Östersund den 22 november vann Jämtland med klara 104-77.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget