Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

TV: Norrköping vände och vann

Norrköping Dolphins låg länge under borta mot Nässjö Basket. Men en stark avslutning ordnade två poäng till östgötarna. Här kan du se det bästa från matchen!

Nässjö Basket förlorar kvällens hemmatch mot Norrköping Dolphins med 67-75. En tät och spännande match som Nässjö låg steget före i 36 minuter men Dolphins visade mest kyla i slutminuterna och kunde lämna Nässjö Sporthall med en seger och laget befäster sin topp-tre placering i serien.

På förhand trodde vi att det skulle bjudas på fysiskt intensiv basket och visst blev det så. Inför en välfylld Nässjö sporthall kommer båda lagen ut redo att spela försvar. Norrköping hittar med bra bollrörelse öppna trepoängsskott initialt och inleder sitt poänggörande med tre raka. Dejan Jeftic är kliniskt effektiv och när Nässjö stänger alla vägar inside så ges utrymmet utifrån. Den första perioden är riktigt bra, kanske den bästa perioden hittills denna säsong i Nässjö sporthall. Nässjös nyförvärv Reginald Johnson kommer in i matchen efter halva perioden och efter en darrig inledning, så visar han att han kommer ge Nässjö ytterligare en dimension i spelet. Det är Reginalds första match på länge och den första med sitt nya lag och men han gör det bra och när han i slutsekunden av säsongen sänker en tuff trepoängare så lyfter nästan taket på hallen och hemmapubliken förstår att denna killen kommer höja Nässjös spel.

Den andra perioden blir poängsnål. Nässjö kopplar ett visst grepp och leder 28-19 efter några minuter men Norrköping är ett rutinerat lag som absolut inte drabbas av någon panik utan laget jobbar sig systematiskt tillbaka i matchen och matchen är jämn i paus, 33-31.

Precis som i andra perioden så startar Nässjö bäst i period tre och leder med 39-31. Nässjö har flera chanser att utöka ledningen, men med mängder av missade närskott så bjuder man in Dolphins i matchen. Just missade skott är Nässjös dilemma i kväll och med en tvåpoängsstatistik strax över 30% så är det tufft att vinna matcher i Basketligan. Trots detta så vinner Nässjö perioden och leder med fyra poäng 53-49 inför slutrundan.

Lagen byter poäng med varandra i inledningen av perioden och Nässjö leder fortfarande matchen i matchminut 35. Därefter tar Dolphins över händelserna och när Mikael Lindquist får med sig tre straffkast vid ställningen 63-66 så stängs närmast matchen. Lindquist missar aldrig några straffkast och för upp ledningen till sex poäng, och därefter så kommer Nässjö aldrig ifatt även om man vid ställningen 67-69 och 40 sekunder kvar av matchen har bollen, men man missar skottet och därefter kan Dolphins lätt hålla undan.

MATCHFAKTA:
Nässjö–Norrköping 67–75

(19–19, 14–12, 20–18, 14–26)
Poäng, Nässjö: Reginald Johnson Jr 15, Austin Barnes 14, Jonathan Peleg 8, Dartaye Ruffin 8, William Gutenius 8, Wictor Grenthe 7, Kristian Heder Ternell 4, Daniel Eliasson 3.
Norrköping: Mikael Lindquist 19, Dejan Jeftic 16, Johnell Smith 15, Tim Schüberg 7, Joakim Kjellbom 7, Mikkel Plannthin 6, Cole Darling 3, Abdou Medjedoub 2.
Publik: 1 027.

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget