Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Mbemba redo att debutera

I kväll är det dags. Rudy Mbemba är spelklar och redo att debutera för sitt Umeå BSKT när man gästar Malbas. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Malbas-Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 14
När: Fredag 9 december, kl 19.04
Var: Heleneholms sporthall, Malmö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Det har varit Basketsveriges stora snackis i veckan. Få trodde nog att Rudy Mbemba skulle landa i Umeå, men det var precis vad 29-åringen gjorde. Och i kväll gör han debut för sin nya klubb.
– Rudy kommer tillföra mycket till laget med sin snabbhet och spelskicklighet. Han har sett bra ut på träningarna i veckan och alla i laget verkar anpassa sig till att spela runt honom. Han tillför en ny dimension till vårt spel i “transition” samt ger oss ytterligare ett penetrerande hot från bakplan, säger Umeå-tränaren Jesper Gustavsson.

Att matchen i Malmö betyder riktigt mycket för de bägge lagen råder det ingen tvekan om. Både Umeå och Malbas står på en seger var så här långt och det laget som vinner i kväll kan mycket väl vara det som sen tar den sista slutspelsplatsen.
– Truppen ser bra ut, vi har haft en effektiv träningsvecka, enda orosmolnet är Lasse Elbaeck som har en liten låsning i ryggen. Vi koncentrerar oss på att få till försvaret och hålla nere de bortkastade bollarna, då ska vi nog kunna vara med och kämpa om vinsten. Det är killarna värda. De kör på och tränar stenhårt två gånger per dag, trots allt som händer runtomkring, det är imponerande, säger Malbas tränare Henrik Svensson.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Malbas saknade både Jordan Peltier och Fredrik Larsson mot Jämtland senast. De bägge är tillbaka i kväll, däremot är det som sagt oklart med dansken Lasse Elbaecks medverkan.

Umeå får tillbaka Johan Pierre efter skada. Saknas gör dock David Jallow.

NOTERA ATT: ✍️
* Malbas stjärnamerikan Adrian Rodgers ligger fyra i poängligan med ett snitt på 17.4 poäng per match.
* Säsongens första möte mellan lagen slutade med seger för Umeå med 88-74.
* Malbas har startat en crowdfunding med målet att försöka få in 75 000 kronor.

LÄS MER: 📒
Malbas hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget