Fotograf: Tomas Jansohn / Nässjö Basket

TV: Nässjö höll undan för Umeå

Umeå BSKT avslutade riktigt starkt, men det räckte inte hela vägen fram. Nässjö Basket kunde hålla undan och vinna med 89-85. Se höjdpunkter från matchen!

Bortamötet med Nässjö Basket blev en riktig nagelbitare. Umeå BSKT förlorade i slutsekunderna med siffrorna 85-89.

Umeå BSKT hamnade i ett tidigt underläge mot Nässjö. Hemmalaget tog ledningen med 22-11 efter tio spelade minuterna och gästerna fick tidigt jobba i uppförsbacke. Och jobba – det gjorde verkligen Umeå.

Anfört av Egal Saleman, som gjorde en strålande andra halvlek, och importtrion Josh Wolfram, Gerald Williams och George Valentine så kunde Umeå komma ikapp.
– Jag tycker att vi kämpade på bra trots den dåliga starten med 0-10. Vi visar karaktär genom att vända på det. Det är jag stolt över grabbarna för, säger Egal Saleman.

Matchen blev så pass jämn att den faktiskt avgjordes i de absoluta slutsekunderna. Men Jesper Gustavssons gäng orkade inte hela vägen när det gällde som mest. Tre raka straffar från Nässjö-guarden Karim Wazzi gjorde att hans lag vann matchen med 89-85.
– De var bättre än oss på slutet. Vi fick de “looksen” vi ville och det fick de också. Men de avgjorde liksom och inte vi. Det är ett steg närmare även om det är tråkigt med de här förlusterna. Man får försöka se det positiva och jag är stolt över de unga grabbarna som kommer in och gör bra ifrån sig”, säger Saleman.

Poängbäst i Umeå blev just den ovan nämnde Umeå-produkten som landade på 16 poäng. Jonathan Peleg i Nässjö blev dock matchens bäste poängplockare med 17 poäng.

MATCHFAKTA:
Nässjö-Umeå 89–85

(22–13, 21–24, 20–17, 26–31)
Poäng, Nässjö: Jonathan Peleg 17, Milos Latkovic 16, Dartaye Ruffin 13, William Gutenius 11, Karim Wazzi 10, Austin Barnes 9, Mantas Griskenas 9, Daniel Eliasson 2, Wictor Grenthe 2.
Umeå: Egal Saleman 16, Gerald Williams 14, George Valentine 13, Joshua Wolfram 13, Terrence Oglesby 9, Johan Rönström 8, Andre Nilsson 6, Jesper Hallberg 4, David Jallow 2.
Publik: 957.

Text: Max Wiik (Umeå BSKT)

Dela inlägget