Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Luleå tar emot Norrköping

Förlusten mot Södertälje Kings är glömd. I kväll vill serieledande BC Luleå hitta tillbaka in på vinnarspåret när Norrköping Dolphins kommer på besök. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: BC Luleå-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 12
När: Tisdag 29 november, kl 17.30
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

BC Luleå har haft en stark inledning av säsongens basketliga där man efter förlusten mot Norrköping Dolphins i mitten på oktober radade upp sex raka segrar, innan den andra förlusten kom i senaste omgången mot Södertälje Kings i lördags.
– Adnan (Chuk) har ju varit på steg 4-utbildning i Madrid, men allting har flutit på och vi är redo för match. Vi åker upp i kväll måndag till Stockholm där Adnan ansluter och sedan tar vi flyget upp till Luleå i morgon. Vi åker med tio man inklusive ”skolgrabbarna” som i helgen spelat tre matcher i USM. Alla är friska och krya och vi har haft god tid på oss för återhämtning och träning sedan matchen mot Kings och ser fram emot en bra och spännande basketmatch, säger Norrköpings assisterande tränare Jocce Källman.

I en lite haltande tabell hittar vi just nu BC Luleå i topp med åtta vinster och två förluster. Uppsala, Norrköping och Södertälje ligger närmast bakom.

Så här säger Luleås tränare Peter Öqvist inför kvällens match:
– Vi kommer närmast från en förlust borta mot Södertälje. I ärlighetens namn levererade vi inte vår vassaste insats varken offensivt eller defensivt samtidigt som Södertälje är en stark motståndare. Det viktiga nu är att lära sig av förlusten och komma ut starkare ur den. Vissa detaljer i spelet kan man tillskriva ”en dålig match”. Andra detaljer är saker vi ”kommit undan med” och ändå vunnit matcher senaste tiden men som nu visade sig avgörande när vi ställdes mot ett tuffare motstånd.
– Kampen för utveckling går vidare varje morgon och kväll. Närmast med fokus på intensitet i försvaret och ännu bättre disciplin i utförande av våra regler i anfall och försvar. I kväll kommer det att bli precis lika tufft som i lördags. Vi möter ett komplett lag med offensiva hot på varje position.

 

LÄGET I LAGEN:❓
I Luleå gör Anton Saks efterlängtad comeback. Däremot är Christopher Ryan fortsatt borta.

Norrköping kan ställa upp med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Matchen startar redan klockan 17.30!
* Tidigare Norrköping-spelaren Kenny Grant tränar just nu med Dolphins.
* När lagen möttes i Norrköping den 14 oktober vann östgötarna med 82-77.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget