Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Jämtland ute efter revansch

När dessa båda lag möttes för en dryg vecka sedan vann Uppsala Basket efter förlängning. Räkna med ett revanschsuget Jämtland Basket i kväll. Här är senaste nytt!

Vilka: Uppsala Basket-Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 12
När: Tisdag 29 november, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Uppsala har hela 18 raka segrar mot Jämtland och är samtidigt obesegrade i nya IFU Arena. I kväll vill de förlänga båda sviterna.
– Det är väldigt positivt att vi har skyddat vår hemmaborg hittills i år och det är så klart kul att vara på rätt ände av streaken mot Jämtland, men det är svårt att dra några slutsatser av den. Självklart ska vi göra allt för att förlänga den, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.se.

Lagen möttes i ett förlängningsdrama i Östersund för bara en och en halv vecka sedan. Den gången gick Uppsala segrande ur striden med 90-86, sedan Alexander Lindqvist satt ett nytt personligt poängrekord i Basketligan med 34 poäng.
– Det kommer det att bli en stentuff match mot Uppsala, en fysiskt fajt som kommer att avgöras på några få anfall. Vi siktar förstås på att sno tillbaka en match av dem efter den senaste förlusten, där vi hade flera chanser att vinna, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke till Östersunds-Posten.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala saknar fortsatt Anton Gaddefors. Däremot är Jonathan Person, som missade mötet med Malbas på grund av känningar i knäet, tillbaka i kväll, precis som Rickard Eriksson som klev av mot Malbas efter att ha blivit trampen på handen.

Jämtland har inga skador eller sjukdomar i laget.

NOTERA ATT: ✍️
* Jämtlandsduon Daniel Johansson och Olle Lundqvist är uttagna i Sveriges trupp till U18-EM i Turkiet i december.
* Det är fri entré i IFU Arena i kväll.
* Jämtland reser med tio spelare. Daniel Johansson och Oliver Gehrke stannar hemma.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget