Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Han får gå från Malbas: “Inte sett den utveckling vi önskat”

Malbas har tillsammans med amerikanen Jake Zuilhof, 23, kommit överens om att bryta kontraktet. Anledningen är att Zuilhof inte visat sig vara det tillskott som laget behövt.

Jake Zuilhof har haft svårt att övertyga i Malbas och Basketligan. Den unge centern har snittat blygsamma 6.4 poäng på nio matcher, och därför har Malbas nu valt att bryta kontraktet i förtid. Det innebär att 23-åringen inte kommer spela i fredagens bortamatch mot Jämtland Basket.
– Vi har inte sett den utveckling vi önskat i Jake och han är tyvärr inte på den nivå som laget behöver och som vi väntade oss. Det är alltid tråkigt att skiljas på detta vis, Jake är en fantastisk person och har tagit beslutet på bästa sätt, även om han givetvis är besviken att få åka hem redan nu, säger Malbas sportchef Janne Hasselström.

– Vi är igång med att hitta en ersättare, men inget är klart ännu. Det blir dock inte Darion Rackley som det ryktas om på sociala medier. Vi kommer inte att rusa iväg och ta första bästa spelare utan det kan nog dröja ett tag innan det kommer in någon ersättare. Kanske först i januari. Under tiden är vi i dialog med Carl Engström som kan bli aktuell om det inte blir något utlandskontrakt för hans del, fortsätter Hasselström.

Dela inlägget