Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Kan Umeå skrälla mot Borås?

Jumbon Malbas gjorde det senast. Kan även Umeå BSKT besegra Borås Basket? I kväll möts lagen i Umeå. Här är senaste nytt!

Vilka: Umeå BSKT-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 11
När: Fredag 25 november, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

De två senaste matcherna har varit tuffa för Umeå BSKT. Två raka Norrlandsderbyn har slutat med lika många förluster. Först förlust mot Luleå (56-74) och sedan mot Jämtland (77-104).
– Vi är inne i en tuff period nu med två matcher i veckan där all vaken tid går åt att utvärdera föregående matcher samt förbereda kommande matcher, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Borås kommer också dom från en lite jobbig period. Fyra segrar och fyra förluster är ett sämre facit än tränaren Jonte Karlsson och hans lag hade räknat med. Men Jonte ser positivt på återstoden av säsongen och tycker att det är inspirerande att försöka lösa lagets problem.
– Vi har full respekt för Umeå. De är bra. Och bökiga att möta eftersom de är så stora, menar Jonte Karlsson, som är tillbaka som Borås huvudtränare efter en hjärtoperation.

I den senaste matchen, när Borås förlorade mot Malbas i Malmö (75-78), kunde Jonte Karlsson inte medverka. Detta på grund av den läkarundersökning han var tvungen att genomgå inför sin planerade hjärtoperation den 14 november.
– Jättekul att vara tillbaka. Allt kanske inte går vår väg just nu, men det är inspirerande att försöka lösa de problem vi har. Vi jobbar med att få offensiv rytm, säger Jonte som ser emot resan till Umeå och mötet med stadens basketlag:
– Vi vet vad de vill göra och vi ska försöka anpassa vårt spel så att vi blir framgångsrika. Som det var när vi mötte Umeå i Boråshallen. Men alla lag blir bättre hela tiden. Det blir extra roligt att Umeå har sin Basketfest (fri entré) mot oss. Då vet man att det kommer många människor.

När lagen möttes i Borås den 11 oktober vann Borås med klara 104-66. Även om Umeå får finna sig i att slå ur underläge i kvällens match så är tränaren Jesper Gustavsson optimistisk.
– Jag tycker grabbarna har jobbat på bra i veckan trots tuff match tisdags och en jobbig resa hem direkt efter match. Tre hårda och snabba träningar plus ett antal videopass så har vi lyckas ställa om fokus till Borås, säger Gustavsson.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknar skadade Gerald Williams och det är oklart i fall Johan Pierre kan spela. Dessutom är Albin Frank och Magnus Haney borta sedan tidigare.

Borås åker till Västerbotten utan Christian Maråker som är skadad och Daniel Thuresson som har opererat bihålorna. Trayvonn Wright är ett frågetecken på grund av en knäskada.

NOTERA ATT: ✍️
* Umeås sponsorer bjuder på entrébiljetten i kväll. Det är med andra ord gratis.
* Borås senaste match var mot Malbas den 11 november.
* Borås-spelaren John Brändmark i kväll gör comeback i Basketligan.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget