Fotograf: Montage

Södertälje-hjälten återvänder till Täljehallen

Förra veckan tog sig Södertälje Kings vidare i FIBA Europe Cup. Under tisdagen blev det klart vilka lag som väntar som motstånd i nästa runda.

Efter att Telekom Baskets Bonn vann den sista matchen i Södertäljes grupp mot belgiska Mons Hainaut med 82-72, blev det klart att Södertälje slutar tvåa i sin grupp. I andra rundan väntar därmed ett kärt återseende med John Roberson, som nu spelar i det franska topplaget Elan Chalon.

Övriga motståndare är turkiska Gaziantep, som Södertälje mötte även i fjol, och rumänska BC Mures.
– Jag är glad för egen del, för klubben, för Sverige. Det här innebär att Sverige får bättre rating inför nästa år, även andra svenska lag ifall de spelar internationellt framöver. Nu ligger fokus på den nya gruppen, det kommer att bli tufft men också en utmaning, säger Södertäljes tränare Vedran Bosnic och fortsätter:
– Vi har fått Robersons Chalon i gruppen, Gaziantep som är riktigt bra, det är alla turkiska lag, och även det rumänska laget är bra. Vi är väldigt glada att ha tagit oss så här långt, det är många i Europa som vet vilka vi är. Vi har tagit oss till Topp 24, varför inte också till Topp 16?

Här är spelschemat:
14/12: Gaziantep, Turkiet–Södertälje Kings (kl 18)
20/12: Södertälje Kings–Chalon, Frankrike (kl 19)
3/1: Södertälje Kings–Mures, Rumänien (kl 19)
10/1: Södertälje Kings–Gaziantep, Turkiet (kl 19)
18/1: Chalon, Frankrike–Södertälje Kings (kl 20)
25/1: Mures, Rumänien–Södertälje Kings (kl 18)

Dela inlägget