Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

Gaddefors på väg tillbaka

Det är tänkt att årets ligasäsong ska vara den stora comebacken för Anton Gaddefors. Och nu är Uppsala Basket-stjärnan sakta men säkert på väg tillbaka.

27-årige Anton Gaddefors har haft stora problem med skador de senaste åren. I fjol blev det endast en match under hela säsongen på grund av den knäskada han ådrog sig i semifinalserien mot Borås våren 2015. I somras var 27-åringen tillbaka på basketplanen när Sverige spelade EM-kval.

Då kom nästa skadesmäll, och sviterna av fotskadan har hållit honom borta från all basketträning de senaste två månaderna. Nu kan Gaddefors dock snart vara redo att göra comeback.
– Förhoppningsvis kan han börja träna lätt med oss i slutet av veckan. Han har precis börjat ta steg för steg för att kunna gå på med full belastning igen. Han och vår fysio har gjort ett program där han nu trappar upp träningen dag för dag, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till Upsala Nya Tidning.

Att sätta upp någon tidsplan för när Gaddefors kan spela match igen svårt, och inget Kevin Gaines vill uttala sig om.
– Det beror helt på hur hans fot reagerar på träningen. Det är fortfarande svårt att säga när han kan bidra i match, men nu kommer han i alla fall att börja träna med oss och det känns bra, säger han till Upsala Nya Tidning.

Uppsala Basket spelar i kväll borta mot Malbas. En match du ser direkt på Basketsverige.tv.

Dela inlägget