Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Norrköping ute efter revansch

I fjol möttes de i SM-final. I kväll drabbar Norrköping Dolphins och Södertälje Kings samman igen. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Norrköping Dolphins-Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 10
När: Lördag 19 november, kl 17.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Södertälje Kings kommer på besök till Norrköping och Stadium Arena i kväll. Ett Kings som bara spelat fem matcher mot Norrköping Dolphins åtta i årets basketliga, vilket beror på att man haft annat för sig i form av spel i FIBA Europe Cup.

Södertälje mötte i veckan Telekom Baskets från tyska Bonn och man låg riktigt pyrt till i andra perioden då man var 25 ner, men Södertälje reste sig och vann med en poäng efter en rysaravslutning. Tränaren Vedran Bosnic var givetvis nöjd med vad spelarna presterade i den andra halvleken och då i synnerhet Toni Bizaca som stod för 32 poäng, efter att bland annat ha satt 8/10 treor, och han har snittat 25,5 poäng vilket gör honom till poängbäst i Europe Cup.

I Basketligan har Södertälje vunnit fyra av sina fem spelade matcher och bara förlorat mot ligaledande BC Luleå på bortaplan. I säsongspremiären mot Norrköping i Täljehallen vann man en betryggande seger efter att man gjort 26-10 i sista perioden.
– Efter den senaste tidens flitiga matchande har det varit mycket nyttigt för oss med åtta dagars avbrott då vi fått tillfälle att träna, rehaba och vila. Vi vet mycket väl vad Södertälje kan prestera och har noga analyserat vad som gick snett i slutet av premiärmatchen, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kommer till matchen med full trupp. Johnell Smith är tillbaka efter att nyligen ha blivit pappa.

Södertälje ser ut att ha samtliga spelare tillgängliga.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköping ser ut att få nöja sig med den trupp man har. Något nyförvärv är inte aktuellt just nu i alla fall.
* Toni Bizaca ligger trea i Basketligans poängliga med ett snitt på 18.2 ppg. Bäst i Norrköping är Cole Darling som snittar 15.1 ppg.
* När lagen möttes i ligapremiären vann Södertälje med 79-59.
* Södertälje-spelaren Thomas Massamba gör i dag sin 200:e match för Södertälje.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget