Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

TV: Nässjö vann på hemmaplan

Nässjö Basket tog säsongens första seger på hemmaplan under fredagen. Gästande Malbas höll emot bra i tre perioder, men sedan tog det stopp. Se höjdpunkter från matchen här!

Nässjö Basket tar sin första hemmavinst för säsongen i fredagens möte med Malbas. Slutresultatet 82-68 speglar matchen och Nässjö var klart starkare från början till slut.

Ett hungrigt Nässjö kommer ut starkt och tar direkt ett stabilt grepp om händelserna och leder med 12-3 efter endast tre minuters speltid. Intensivt försvar över hela banan ger Malbas stora problem att komma till bra avslutslägen. Dartaye Ruffin och Mantas Griskenas visar verkligen vägen direkt och tillsammans är de riktigt effektiva. Dartaye dunkar i 24-14 som blir resultatet efter den första perioden.

Malbas jobbar sig in i matchen under period två när Nässjö tappar intensitet i försvaret så utnyttjar Jordan Peltier och Adrian Rogers detta direkt och momentum svänger över till Malbas. Nässjös poängmässiga försprång minskar men starka individuella prestationer av William Gutenius håller Nässjö före till pausvilan och Jonathan Peleg kan i sista sekunden av perioden ge Nässjö ledningen med 44-38.

Den tredje perioden är jämn och lagen byter poäng med varandra. Inget av lagen lyckas ta kommandot och perioden är inte direkt välspelad och ställningen var 63-56 inför slutperioden. Ett till synes nervöst hemmalag börjar darrigt i period fyra och Malbas i särklass främste spelare Adrian Rogers reducerar Nässjös ledning, och matchen är riktigt jämn en bit in i perioden. Nässjöspelarna höjer sig därefter flera klasser och genom hårt jobb på offensiva returer skapar de snabbt ett överläge poängmässigt. Dartaye Ruffin, Auston Barnes och Mantas Griskenas jobbar stenhårt och denna trio visar verkligen vägen för hemmalaget när matchen står och väger. På ett fåtal minuter har man avgjort matchen och fem minuter in i perioden har hemmalaget en 14 poängsledning. Nässjö kan sedan utan några större problem hålla undan och därmed inkassera sin första seger på hemmaplan i årets basketliga.

MATCHFAKTA:
Nässjö–Malbas 82–68

(24–14, 20–24, 19–18, 19–12)
Poäng, Nässjö: Dartaye Ruffin 27, Mantas Griskenas 14, William Gutenius 13, Austin Barnes 10, Daniel Eliasson 7, Jonathan Peleg 6, Milos Latkovic 3, Karim Wazzi 2.
Malbas: Sebastian Åris 16, Jordan Peltier 16, Adrian Rodgers 14, Fredrik Larsson 11, Lasse Elbaeck 6, Emil Isovic 3, Jake Zuilhof 2.
Publik: 907.

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget