Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Tungt avbräck för Umeå

När BC Luleå och Umeå BSKT möttes i ligapremiären i oktober vann Luleå på bortaplan med förkrossande 92-53. Hur slutar kvällens match? Här är senaste nytt!

Vilka: BC Luleå-Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 10
När: Fredag 18 november, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Serieledaren BC Luleå tar i kväll emot Umeå BST. Ett Umeå som vi finner på åttonde och sista slutspelsplats med en vinst på sex försök. Umeå har haft en tung inledning på säsongen med skador och som resulterat i många förluster. Det är först nu på senaste tiden som Umeå har fått ihop laget till stora delar och det blev vinst mot Malbas och en tuff jämn match mot Norrköping Dolphins senast.
– Umeå är ett lag som blir bättre och bättre. De har fått tillbaka ett par skadade spelare och brutit isen genom vinst mot Malbas för ett par omgångar sedan. Även om vi hade en enkel resa i första omgången mot dem betyder den matchen ingenting idag. Det gäller därför att nå högsta intensitet och fokus i både anfall och försvar. Om inte så har vi en thriller framför oss, säger Luleås tränare Peter Öqvist.

Umeå är fast inställda på att göra en bättre match än man gjorde i premiären.
– Efter den tighta förlusten mot Norrköping senast så har vi ett revanschsuget lag där flera i laget har varit med förr och vet vad som krävs för att åka upp till Luleå och vinna. Det är ingen lätt uppgift men samtliga vet att det är möjlig, säger Umeå-tränaren Jesper Gustavsson.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå saknade senast Tom Lidén, men han ser ut att vara tillbaka i kväll. Sedan tidigare saknas långtidsskadade Christopher Ryan och Anton Saks.

Umeå kommer till spel utan powerforwarden Josh Wolfram som stukade foten i slutsekunden i senaste matchen mot Norrköping. Mycket talar även för att Johan Rönström missar matchen på grund av sjukdom.

NOTERA ATT: ✍️
* Luleås Anton Saks börjar få ordning på sina hälseneproblem. Han har nyligen börjat träna med laget igen.
* I fjol vann Umeå två av tre matcher mot Luleå, bland annat en i Luleå med 79-78.
* Luleå-guarden Adam Rönnqvist ligger trea i poängligan med ett snitt på 18.5 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget