Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Hjärnskakning stoppar Uppsala-stjärnan

Andreas Person missade Uppsala Baskets match mot Nässjö i helgen på grund av hjärnskakning. Nu ser det ut som att han även missar den kommande matchen mot Jämtland.

Det var på en träning inför matchen mot Nässjö som olyckan var framme. 25-årige Andreas Person kolliderade med lagkamraten Oliver Jonsson, vars axel träffade tinningen på Andreas.
– Det var en lös boll och både han och Oliver sprang hårt efter bollen, det är sådant som händer, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till Upsala Nya Tidning.

– Det är en konstaterad hjärnskakning och vi avvaktar och ser nu. Det brukar ta sju till tio dagar att vara tillbaka, men det kan gå fortare att vara tillbaka samtidigt det också kan ta längre tid, fortsätter Gaines.

Person har varit en av Uppsalas klart främsta spelare så här långt in på säsongen med ett snitt på 16.8 poäng per match. På fredag reser Uppsala till Östersund för match mot Jämtland Basket. I skrivande stund är det mycket oklart i fall den 25-årige guarden finns med då.

Sedan tidigare är Anton Gaddefors borta från spel på grund av fotproblem. I veckan ska dock ett efterlängtat svar komma på vad det kan vara som gör att Gaddefors inte har kunnat träna sedan Sveriges EM-kval i september.

Dela inlägget