Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

TV: Umeå föll i rysare

Umeå BSKT bjöd på rejäl kamp när man tog sig an Norrköping Dolphins. Först i slutsekunderna kunde gästerna säkra segern. Se höjdpunkterna från matchen här!

Umeå BSKT föll i en sekundrysare mot förra säsongens SM-finalist med 56-62.
Och efteråt hyllades Norrköping Dolphins-guarden Mikael Lindquist av Terrence Oglesby.

Det var Ladies Night och en härlig stämning i Umeå Energi Arena. Då bjöd hemmalaget Umeå verkligen upp till dans mot topptippade Norrköping Dolphins. Och det var kamp ända tills de absoluta slutminuterna.

Ett starkt försvarsspel och en otrolig inställning gjorde att Umeå BSKT hängde kvar länge i mötet med Dolphins. Det trots att man bara satte två av 15 trepoängare.
– Norrköping är ett riktigt bra lag. Jag är ganska nöjd allt som allt med hur grabbarna krigade i dag. Vårt försvar var stabilt, vi spelade hårt och alla var väldigt aggressiva. Det är en förbättring för oss och vi blir hela tiden bättre, säger Terrence Oglesby.

Men i slutet av den fjärde perioden tog det stopp. Mycket på grund av motståndarlagets Mikael Lindquist. Veteranen, som är känd för att leverera när det gäller som mest, gjorde elva av Norrköpings 15 poäng i den fjärde perioden. Slutligen landade han på 14 poäng och sex returer. Och gästerna kunde vinna med 62-56.

Efter matchen hyllades Lindquist av Umeås egen skarpskytt Terrence Oglesby,
– Han kan vara osynlig i tre perioder och sen i fjärde så är han en av de bästa matchvinnarna i basketligan. Den killen är en riktigt bra spelare och han tog över för dem under slutet, säger Oglesby.

Poängbäst i Umeå blev återigen Terrence Oglesby med 21. För gästerna sköt Joakim Kjellbom och Mikael Lindquist bägge i 14 poäng.

MATCHFAKTA:
Umeå–Norrköping 56–62

(11–20, 16–13, 11–14, 18–15)
Poäng, Umeå: Terrence Oglesby 21, Gerald Williams 16, Andre Nilsson 7, George Valentine 6, Johan Pierre 2, Egal Saleman 2, Joshua Wolfram 2.
Norrköping: Joakim Kjellbom 14, Mikael Lindquist 14, Cole Darling 12, Tim Schüberg 7, Mikkel Plannthin 7, Dejan Jeftic 6, Abdou Medjedoub 2.
Publik: 630.

Text: Max Wiik (Umeå BSKT)

Dela inlägget