Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

TV: Luleå ställde in Jämtlands premiärfest

Jämtland Basket bjöd in till stor premiärfest i nya Sporthallen. Men gästande BC Luleå var ett nummer för stort och vann med 99-85. Se höjdpunkter från matchen!

En försening av domarnas flyg från Stockholm fördröjer matchstarten, som var planerad till 19.04, med strax över 30 minuter. När domarna väl är på plats och man kan starta matchen går det undan. Båda lagen inleder matchen aggressivt och samtliga spelare på plan verkar spelsugna.

Det är jämn inledning på matchen där lagen följs åt, både poängmässigt och i fart. Matchen spelas väldigt snabbt, tittar man bort i några sekunder kan man hinna missa både ett och två anfall, man tar snabba avslut och matchen genomsyras av många fina individuella prestationer från bägge lagen.

När Jämtlands stjärnimport Mike Bruesewitz hamnar i foulproblem väljer Torbjörn Gehrke att vila honom. BC utnyttjar det direkt och drar ifrån med hela 15 poäng inför tredje perioden.

Det kändes tryggt med en ledning på 15 poäng. Men i andra halvlek satte Jämtland upp en helplanspress som forcerade flera turnovers för Luleå. Det blev återigen en jämn kamp, även om BC hela tiden hade en ledning med några poäng. Några viktiga poäng av matchens bäste poängplockare Brandon Rozzell säkerställer ytterligare en vinst för BC Luleå.

Adam Rönnqvist fortsätter att vara het, framförallt i första halvlek, och skjuter i 23 poäng med hög procent. I andra halvlek tar Rönnqvist ett steg tillbaka och låter sin bakplanspartner Rozzell stå för poänggörandet när försvaret fokuserar på att stoppa den förstnämnde. Rozzell stannar på 32 poäng, även fast han tog många avslut har han godkänd procent och sköt bland annat i 6 stycken treor.

Tim Kearney och Denzel Andersson fick ta ett större ansvar än vad de är vana vid för att täcka upp för Tom Lidén som tyvärr inte kunde följa med till Jämtland. Några nervösa småpojkar var det dock inte att tala om när man skulle ta över ansvaret från en landslagsspelare. Kearney gick som alltid in med sin tuffa attityd och kämparanda, den här gången med uppdraget att låsa ner Jämtlands nyckelspelare Brusewitz. Andersson som sedan fick ta över sköt 100% under matchen. Han gjorde 14 poäng och satte 4/4 trepoängare.

Tillbaka för spel i BC var även Jonathan Larsson och Brice Massamba som båda haft problem med skador. Både Larsson och Massamba stod för stabila insatser under sina minuter på plan.

MATCHFAKTA:
Jämtland–Luleå 85–99

(21–26, 19–29, 27–20, 18–24)
Poäng, Jämtland: Mike Bruesewitz 23, Preston Purifoy 14, Dino Cinac 12, Jabril Durham 10, Jaan Puidet 10, Gustav Hansson 8, Niklas Larsson 4, Anton Kobylak-Berglund 2, Samuel Berkelund 2.
Luleå: Brandon Rozzell 32, Adam Rönnqvist 23, Yannick Anzuluni 14, Denzel Andersson 14, Quinton Upshur 6, Andreas von Uthmann 5, Tim Kearney 5.
Publik: 1 376.

Text: Joar Mikkelsson (BC Luleå)

Dela inlägget