Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Två tunga avbräck i Borås

Malbas senaste match mot BC Luleå var ett stort steg framåt. I kväll kommer Borås Basket på besök. Här är senaste nytt!

Vilka: Malbas-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 9
När: Fredag 11 november, kl 19.04
Var: Heleneholms sporthall, Malmö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

I kväll har det blivit dags för Borås Baskets första Skåne-tripp för säsongen. Men man tvingas göra resan till Malmö utan viktiga Simon Gunnarsson och Christian Maråker. Båda missar matchen på grund av skador. Förhoppningen är att man trots detta inte ska bli första laget att förlora mot Malbas.
– För varje förlust kommer de närmare en seger och vi vill inte bli första laget som Malbas vinner mot. Dessutom har de blivit mycket bättre sedan premiären och de inledande omgångarna, säger Borås tränare Jonte Karlsson och fortsätter:
– Att vi spelar utan Simon och Christian är inga ursäkter. Vi kommer att ha tio tillgängliga spelare som ska klara av att göra jobbet.

Jumbon Malbas stod för säsongens främsta insats borta mot Luleå i tisdags, även om det blev förlust med 86-77. Tränare Henrik Svensson var dock belåten med vad han fick se.
– Långa stunder såg det riktigt bra ut i tisdags och vi har givetvis tänkt oss att ta med det vi gjorde bra till denna match, och dessutom ta bort alla bortkastade bollar som gjorde att vi inte riktigt kunde vara med och kämpa om vinsten på slutet. Vi provade att sätta Lasse Elbaek i centerpositionen vilket gjorde att han kom bättre till sin rätt. Sedan fick vi lite extra tid på Arlanda där vi snöade in på hemvägen och det var faktiskt riktigt bra team building att vara med om.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Malbas ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

Borås saknar Simon Gunnarsson och Christian Maråker på grund av skador. Sedan tidigare är John Brändmark (ljumske) borta från spel.

NOTERA ATT: ✍️
* Malbas fastnade i snöovädret i Stockholm efter matchen i Luleå. Tio timmar extra i huvudstaden blev det innan resan till Skåne kunde fortsätta.
* James Washington III är Borås främste poänggörare med ett snitt på 16.9 poäng per match.
* Malbas amerikan Adrian Rodgers ligger fyra i poängligan: 17.7 ppg.

LÄS MER: 📒
Malbas hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget