Fotograf: Mattias Pettersson / BC Luleå

TV: Malbas gav Luleå en rejäl match

Få trodde på förhand att Malbas skulle kunna rubba storfavoriten BC Luleå på bortaplan. Men när matchen var slut hade Luleå fått kämpa rejält för segern.

I kvällens match stod tabelljumbon Malbas från Malmö för motståndet för BC Luleå. BC Luleå öppnade matchen krampaktigt och Malbas utnyttjade det bra med sin storlek och aggressivitet. Framförallt Fredrik Larsson hos gästerna utnyttjade BC:s tafatta försvarsspel med ett näst intill fläckfritt skytte som innebar 16 poäng i första halvlek.

Adam Rönnqvist och Tom Lidén fortsätter att övertyga även om den sistnämnda hade lite foulproblem under matchen. Yannick Anzuluni jobbade hela kvällen i det tysta och när matchen var färdig kunde man se 16 poäng och 12 returer vid hans namn i statistikpappret.

För gästerna var det mest Adrian Rodgers som stoppade poäng i protokollet, även om tidigare nämnde Fredrik Larsson gjorde sitt bästa för att haka på, speciellt tidigt i matchen när han slängde mot ringen hittade ner i nätets trygga famn.

I halvtid var skillnaden mellan lagen fyra poäng, 48-44 till BC Luleå. Ganska snabbt i andra halvlek ökade hemmalaget på den ledningen till kring tio poäng där man också höll den under stora delar av de avslutande perioderna. Visserligen kröp Malbas närmare några gånger men det kändes aldrig riktigt som att de var på väg förbi hemmalaget. BC Luleås ledning var som störst en bit in i fjärde då den var uppe i 13 poäng, 74-61.
– Vi var redo från början. Men vi faller igenom när vi blir trötta. Offensivt gör vi det okej, men 20 turnovers är för mycket. Vi var faktiskt nere på sex poängs underläge när vi tappade två bollar, säger Malbas-tränaren Henrik Svensson till Sydsvenskan.

Luleås tränare Peter Öqvist till NSD.se:
– Vi är glada över vinsten. Jag tycker Malbas gör det bra. Det är inte så att vi släpper några öppna layups utan de sätter treor med handen i ansiktet och håller sig vid liv. Vår prestation är upp och ner men vi är ändå i förarsätet i stora delar även om vi aldrig hakar av dem. Så jag är nöjd, vi hade kunnat förlora den här också.

MATCHFAKTA:
Luleå–Malbas 86–77

(25–20, 23–24, 18–15, 20–18)
Poäng, Luleå: Adam Rönnqvist 21, Yannick Anzuluni 16, Tom Lidén 16, Brandon Rozzell 13, Denzel Andersson 9, Tim Kearney 5, Quinton Upshur 4, Joel Svensson 2.
Malbas: Adrian Rodgers 29, Fredrik Larsson 18, Sebastian Åris 13, Lasse Elbaeck 11, Jake Zuilhof 4, Jordan Peltier 2.
Publik: 1 489.

Text: David Nilsson (BC Luleå)

Dela inlägget