Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Uppsala gästar Borås

Både Borås Basket och Uppsala Basket föll i sina senaste matcher. I kväll möts lagen i en förväntad tajt och jämn drabbning i Borås. Här är senaste nytt!

Vilka: Borås Basket-Uppsala Basket
När: Tisdag 8 november, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv

Tisdag i Borås den här veckan är lika med hemmamatch i Boråshallen. Det är helsvenska Uppsala Basket (3-1) som utmanar ett tilltufsat Borås Basket (3-3) den här gången – en matchup som är mycket lovande ur underhållningssynpunkt.

Borås har inlett säsongen med tre segrar och tre förluster. Förvisso den resultatmässigt sämsta starten sedan 2010/11, men också första säsongen med ny tränare sedan dess.

Uppsala åkte på säsongens första förlust borta mot BC Luleå i fredags. Kevin Gaines manskap låg under med som mest 20 poäng (79–59), minskade till bara fem (99–94) med dryga minuten kvar att spela, men var trots allt aldrig riktigt nära BC Luleå (105–98). I kväll väntar en ny tuff bortamatch mot topptippade Borås.
– Vi kan inte grotta ned oss så mycket av den senaste förlusten, vi vet vad vi kan, vad vi måste förbättra. 98 poäng ljuger inte om vad vi kan skapa framåt, vi fick de skott vi ville ha, säger Uppsala-forwarden Axel Nordström till UNT.se.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås har tolv tillgängliga spelare. Endast John Brändmark är skadad.

Uppsala kommer till spel utan skadade landslagsspelaren Anton Gaddefors. I övrigt bör alla vara tillgängliga.

NOTERA ATT: ✍️
* Borås förlorade sin senaste hemmamatch mot Nässjö Basket (67-70).
* I fjol möttes lagen tre gånger. Uppsala vann två av dessa, varav en match i Borås.
* Uppsala är det lag i Basketligan som snittar flest poäng: 84.3 ppg.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget