Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

TV: Luleå vann poängrikt toppmöte

BC Luleå och Uppsala Basket bjöd på en offensiv uppvisning när lagen möttes i Luleå under fredagen. Se höjdpunkter från matchen här!

Uppsala Basket kom in kvällens match obesegrade och med siktet inställt på att knycka serieledningen av BC Luleå. Riktigt så blev det inte, mycket tack vare hemmalagets Adam Rönnqvist och Tom Lidén.

Första perioden slutade helt jämnt, 19-19. Båda lagen anfördes av sina vassaste skyttar, Adam Rönnqvist för BC Luleå och Alexander Lindqvist för Uppsala Basket. Båda spelade hela perioden, båda drog i två av två treor och båda ville vinna matchen.

Efter andra perioden var det inte några större marginaler mellan lagen att prata om. BC Luleå var i ledning med minsta möjliga marginal, 44-43. För BC Luleå fortsatte Adam att vara högprocentig och väldigt aggressiv men även de större spelarna, just i det här fallet Yannick Anzuluni, Brice Massamba och Denzel Andersson, bidrog till att BC Luleå ändå kunde gå in i omklädningsrummet med en poängs ledning.

Den tredje perioden inleddes med att allt hemmalaget slängde mot korgen verkade hitta nätet, inte minst för Tom Lidén som hade en otroligt bra dag på jobbet. Lidén stod för 14 poäng i perioden. Med den prestationen tog BC Luleå en ganska trygg ledning inför fjärde perioden, 81-67

I fjärde perioden lyckades hemmalaget aldrig riktigt skaffa sig något större andningsrum utan Uppsala krigade och klöste fast sig i matchen. Men trion Adam Rönnqvist, Tom Lidén och Brandon Rozzell blev helt enkelt för mycket för gästerna att stå emot. Speciellt Adam Rönnqvist som verkade kunna göra vad han ville. Det fanns ingenstans på golvet han inte kunde ta sig och när en skytt av Rönnqvists kaliber börjar hitta tryggheten i att attackera korgen på det sätt som han gjorde idag så blir livet overkligt jobbigt för försvarsspelarna i vilket lag det än är som sitter på andra sida sekretariatet. Lägg där till att Tom Lidén börjar hitta rätt i rollen som ledande spelare efter sina år i Grekland och Brandon Rozzell är en otroligt naturlig poänggörare och vi har receptet på ett riktigt bra lag.

Text: David Nilsson (BC Luleå)

MATCHFAKTA:
Luleå–Uppsala 105-98

(19–19, 25–24, 37–24, 24–31)
Poäng, Luleå: Adam Rönnqvist 31, Tom Lidén 20, Brandon Rozzell 18, Quinton Upshur 11, Denzel Andersson 8, Yannick Anzuluni 6, Brice Massamba 4, Tim Kearney 4, Andreas von Uthmann 3.
Uppsala: Axel Nordström 22, Andreas Person 18, Alexander Lindqvist 18, Rickard Eriksson 11, Odin Lindell 11, Jonathan Person 8, Lukas Friberg 6, Anes Zekovic 4.
Publik: 2 018.

Dela inlägget