Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Tidigt toppmöte i Luleå

Två formstarka lag möts i Basketligan i kväll. Serieledande BC Luleå tar emot obesegrade Uppsala Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: BC Luleå-Uppsala Basket
När: Fredag 4 november, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv

Två formstarka lag och ett tidigt toppmöte. Fredagkvällens match mellan Luleå-Uppsala kan bli riktigt sevärd. Luleå har öppnat säsongen med fyra segrar (Umeå, Södertälje, Borås, Nässjö) och bara en förlust (Norrköping). Detta trots att stommen med utländska spelare från i fjol har bytts ut till den här säsongen.
– Vi har en bra kemi i gänget och som lag har vi hittat en hög nivå defensivt, men jag känner att vi har mer att hämta offensivt med det här gänget. Wesby och Burrows var redan inkörda i vårt spel i fjol och i år blir det mer ett arbete över tid. Men de nya killarna gör väldigt bra ifrån sig redan nu, säger Luleå-tränaren Peter Öqvist till UNT.se.

Uppsala å sin sida har vunnit samtliga tre matcher så här långt. Men värt och nämna är att kvällens match blir den första på bortaplan.
– Vi måste spela disciplinerat inom våra ramar. Vi kommer inte att vara rädda att springa på dem, vi har också ett snabbt lag. För oss handlar det om att stoppa deras flow, vi ska spela tufft, fysiskt defence. Offensivt handlar det om att dela bollen och ta skotten som vi får. Man måste vara aggressiv mot ett lag som Luleå, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.se.

Gaines fortsätter:
– Luleå har fått ihop det bra och de har ett lag som passar Peters spelfilosofi. De jobbar hårt för varandra och alla har en hög motor. De har inte så många dippar i sin energinivå utan kör på, kör på och kör på. De spelar snabbast av alla lag i ligan och de spelar med mycket självförtroende. Deras försvar har varit väldigt bra och de har stjärnspelare som steppar upp offensivt.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå saknade senast Jonathan Larsson (hälsena) och Denzel Andersson (fot). Det är oklart om dom är tillbaka i kväll. Sedan tidigare är Anton Saks och Christopher Ryan långtidsskadade.

Uppsala kommer till spel utan skadade landslagsspelaren Anton Gaddefors. I övrigt bör alla spelare vara tillgängliga.

NOTERA ATT: ✍️
* I fjol möttes Uppsala och Luleå i en fem matcher lång kvartsfinalserie. Luleå vann med 3-2 i matcher.
* Uppsalas Alexander Lindqvist ligger trea i poängligan med 17.3 poäng i snitt.
* Luleå leder publikligan efter två hemmamatcher: 1 753.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget