Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

Dolphins-stjärnan borta på obestämd tid

Norrköping Dolphins stjärnspelare Cole Darling är borta på obestämd tid efter sin hjärnskakning mot Uppsala Basket i fredags.

Det var i förlustmatchen borta mot Uppsala i fredagskväll som olyckan var framme för Cole Darling. Amerikanen knuffad blev bakifrån och sprang in i en motspelares höft.
– Det var en olyckshändelse, inget fult, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk till Norrköpings Tidningar.

Efteråt undersöktes 25-åringen på sjukhus där läkarna konstaterade en hjärnskakning.
– Varken allvarlig eller lindrig. Han åkte med bussen hem. Jag pratade med honom under söndagsmorgonen och han hade fortfarande huvudvärk, säger Chuk.

Darling ska nu genomgå den så kallade hjärntrappan för att läsa av hans tillfrisknande.
– Vi tar det från dag till dag. Det han ta allt mellan sju dagar och två veckor. När han är symptomfri får han börja med att cykla och se om värken kommer tillbaka. Det ska mycket till om han ska kunna vara med mot Malbas på lördag, säger Chuk till Norrköpings Tidningar.

En redan tunn trupp blev nu ännu tunnare och det råder ingen tvekan om att östgötarna måste få in en till spelare så snabbt som möjligt. En uppgift som dock inte är helt enkel.
– Läget är verkligen akut. Vi måste förstärka om vi vill ha en respektabel säsong och då behövs pengar som inte finns nu, säger Chuk.

NT: Kan en korttidslösning vara en väg?
– Vi vill vara noga med att hitta rätt kille. Men vi kanske måste tänja på våra principer. Ett korttidskontrakt går alltid att skriva. Vi ska sätta oss ned och gå igenom läget.

Dela inlägget