Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Norrköping körde över Nässjö

På förhand var det många som trodde på en jämn match mellan Norrköping Dolphins och Nässjö Basket. Men Norrköping ville annat och slog gästerna från Småland med hela 88-54. Se höjdpunkter från matchen!

Fjärde omgången och andra hemmamatchen för Norrköping Dolphins del i säsongens basketliga då man gästades av Nässjö Basket, ett Nässjö som ser starkare ut än föregående år. Båda lagen kom från en förlust mot två andra förhandstippade favoriter och ville givetvis ha med sig en seger.

Hemmalaget öppnar med en sänkt trea medan Nässjö har förtvivlat svårt att sätta sina två första poäng men den första perioden blir jämn fram till slutminuten, då Dolphins kan lämna Nässjö sex poäng bakom sig och man vinner perioden med 16-10. Noterbart är Nässjös 19% från golvet mot Dolphins 43%.

Dolphins har bra kontroll på händelserna i period två och man är elva upp, 29-18, efter sju minuter då coach Felix Alonso tar timeout. Den hjälper temporärt men hemmalaget trummar på och kan, tack vare ett mycket aggressivt försvar, vinna perioden med 20-12 och man leder i halvtid med 36-22. Man håller alltså Nässjö på 22 poäng efter 20 minuter vilket måste anses vara mycket stabilt.

Nässjö har fortsatt svårt med att komma inside och får nästan uteslutande förlita sig på skott från halvdistans eller straff- och bakom trepoängslinjen. Man krigar dock på bra och man håller ställningen jämn, mycket tack vare 10/10 straffar, under hela den tredje perioden som slutar 19-19, och Dolphins har fortfarande sina 14 poäng att gå på inför slutrundan.

Nässjö har inga planer på att lägga ner men vid 60-43 tar man timeout men den får ingen effekt och man tar en ny timeout med fem minuter kvar då Dolphins är 19 upp, 66-47. Dolphins är det bättre laget och man kan vinna bekvämt efter att coach Adnan Chuk gått runt på hela laget. Den fjärde och sista perioden vinner hemmalaget med klara 33-13, och matchen med 88-54.
– Först och främst ett stort grattis till Dolphins. Vi kom ut alldeles för blekt och hamnade tidigt i underläge. Vi borde spelat betydligt aggressivare för att kunna matcha upp Dolphins som idag spelade med hög rytm och stor intensitet. Nu är det bara att ladda om för nästa match hemma mot Luleå, säger Nässjös tränare Felix Alonso.

Adnan Chuk, tränare i Norrköping Dolphins:
– Ett stort grattis till hela laget och all heder åt Nässjö. Jag är stolt över de tio spelare vi förfogar över som kunde spela med en så stor intensitet under 40 minuter. Nu gick det bra men det kommer inte att fungera i längden om vi skulle åka på en skada. Defensiven var den bästa hittills och jag är glad över den här sköna segern. Vi jobbar dock hela tiden på att förbättra oss över hela banan.

MATCHFAKTA:
Norrköping–Nässjö 88–54

(16–10, 20–12, 19–19, 33–13)
Poäng, Norrköping: Dejan Jeftic 23, Cole Darling 17, Joakim Kjellbom 11, Edvin Stark 10, Mikael Lindquist 9, Tim Schüberg 7, Abdou Medjedoub 7, Johnell Smith 4.
Nässjö: Dartaye Ruffin 16, Jonathan Peleg 9, Mantas Griskenas 8, William Gutenius 7, Karim Wazzi 6, Austin Barnes 4, Milos Latkovic 2, Daniel Eliasson 2.
Publik: 603.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget