Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

TV: Uppsala gav aldrig Umeå någon chans

Uppsala Basket tog säsongens andra raka seger när Umeå BSKT kom på besök under tisdagskvällen. Uppsala gav aldrig Umeå någon chans och vann med 85-72. Här kan du se höjdpunkter från matchen!

Anförda av Alexander Lindqvist (24 poäng) och Rickard Eriksson (18 poäng), och ett starkt trepoängsskytte så tog Uppsala en ny seger i Basketligan, den andra i följd. Uppsala tog kommandot i matchen omgående och hade ledningen med 21-13 efter den första perioden. En ledning som i halvtid var tio poäng, 41-31. Ridån gick dock helt ner för Umeå efter tre perioder och ställningen 66-47 till hemmalaget. Till slut lyste 85-72 på resultattavlan i IFU Arena.
– Det är skönt att vi går och vinner mot de lagen som vi ska vinna mot. Men vi spelade dåligt i hela fjärde och det är det här som skillnaden mellan oss och toppen. Vi kan liksom inte hålla fokus hela matchen, det går upp och ned, och vi har inte råd att ha sådana här ”dips”. Det funkar mot de här lagen, men det kommer inte att funka i längden, säger Alexander Lindqvist till Upsala Nya Tidning.

Gerald Williams var poängbäst i Umeå med 17 poäng.

Se höjdpunkter från matchen:

MATCHFAKTA:
Uppsala–Umeå 85–72

(21–13, 20–18, 25–16, 19–25)
Poäng, Uppsala: Alexander Lindqvist 24, Rickard Eriksson 18, Andreas Person 14, Axel Nordström 8, Odin Lindell 8, Jonathan Person 6, Sebastian Norman 4, Alan Zekovic 3.
Umeå: Gerald Williams 17, Terrence Oglesby 16, George Valentine 14, André Nilsson 12, Johan Pierre 6, Egal Saleman 5, Johan Rönström 2.
Publik: 492.

Dela inlägget