Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Umeå vill ta revansch

Umeå BSKT har fått en mardrömsstart på ligasäsongen. Efter två raka förluster är siktet nu inställt på revansch när Nässjö Basket kommer på besök.

Vilka: Umeå BSKT-Nässjö Basket
När: Fredag 14 oktober, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv

Umeå har förlorat stort i sina två inledande matcher mot de förväntade topplagen Luleå och Borås. I kväll väntar Nässjö på hemmaplan, ett lag som i alla fall på pappret ska vara lite svagare än de två som Umeå hittills mött.
– Vi hade ett möte i veckan med tränaren och gick igenom detaljer vi måste finslipa på, säger Umeås George Valentine till VK.se och fortsätter:
– Det är en lång säsong, och vi kommer möta varje lag fyra gånger. Men jag ser gärna att vi vänder den här trenden redan nu i stället för senare. Det är dags nu, vi måste spela bättre.

Positivt för Umeå är att amerikanen Gerald Williams väntar göra ligadebut i kväll. Den 25-årige guarden har varit skadad i säsongsinledningen, men tränade fullt under torsdagen och kommer få minuter i kvällens match.

Även om Umeå inlett säsongen svagt så räknar Nässjö-lägret med en tuff drabbning i kväll.
– Det är alltid svårt att komma upp dit. Vi torskade där förra året till exempel och de lär vara sugna på att komma hem och visa sin publik vad de kan efter de där två förlusterna, säger Nässjös lagkapten Karim Wazzi till Smålands-Tidningen.

Det går inte bara ställa in skorna för att de har inlett svagt?
– Verkligen inte. Jag vet att Umeå är ett bättre lag än vad de har visat hittills så om någon tror att det kommer bli enkelt så tror de fel, väldigt fel.

Vad kommer krävas av er för att vända hem med två poäng?
– De är också ett ganska stort lag precis som jämtland var, så det gäller att kontrollera returtagningen och spela försvar. Spelar vi vårt spel så ska vi vinna.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknar långtidsskadade Nathan Dawit, Fredrik Björnsson, Jesper Hallberg, Magnus Haney och David Jallow. Däremot kan eventuellt Albin Frank och Johan Rönström spela några minuter, men det är mycket osäkert.

Nässjö kommer till spel utan Wiktor Grenthe och William Gutenius, och har rest till Umeå med tio man.

NOTERA ATT: ✍️
* Nässjö reste med tåg till Umeå redan under torsdagen.
* Skadeeländet fortsätter för Umeå. Senaste bortfallet är Fredrik Björnsson, som missar tre månader efter att ha skadat en knäsena.
* Nässjö har inlett säsongen genom att vinna borta mot Malbas (78-68) och förlora hemma mot Jämtland (83-86).

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget