Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Säker seger för Borås

Det var inget snack om saken på tisdagskvällen i Boråshallen. Umeå BSKT, som i fredags förlorade stort mot BC Luleå, åkte på en ny torsk av det rejälare slaget. Borås segersiffror skrevs till 104-66.

Umeå BSKT hade ledningen i några minuter. Sedan kom Borås Basket igång. 21-13 stod det efter tio minuter.
– Vi startade bra och sen så orkade vi inte alls hänga med. Men jag tyckte att vi tog ett stort kliv framåt från förra matchen, sa Umeås huvudtränare Jesper Gustavsson.
– Umeå gör en bra första halvlek, när de orkar. Men jag tror att om man ska spela mot Borås i år så måste man ha ganska många spelare att rotera på. För vi försöker spela med en hög intensitet och vi försöker springa mycket, sa Jonte Karlsson, huvudtränare i Borås.

Den andra perioden blev jämnare och slutade 29-24. Men totalt sett ledde Borås med 50-37 efter halva matchen. I Umeå var det egentligen bara den före detta Borås-spelaren Terrence Oglesby som levererade.
– Borås är mitt andra hem. Jag tror att jag säkert har pratat med majoriteten av folket som var på matchen, sa Terrence Oglesby om det varma välkomnandet i Boråshallen.

TV: Andra raka segern för Borås

I den tredje perioden kom ett mäktigt ryck från hemmalaget. Borås klev i från till 77-50.
– Vi hamnade i Borås ”lilla torktumlare” allt för ofta. Vi lyckades inte stoppa dem ett-ett, vi kom in sent på hjälp och sen snurrade det, summerade Jesper Gustavsson.

Även den fjärde perioden gick till Borås Basket på poäng. 27-16 gav till slut 104-66.
– Borås är ett väldigt bra lag. Välcoachat. De har ett anfallsspel som får igång många spelare. De har många spelare som jag personligen har sett utvecklas. Fredrik (Andersson), Daniel Thuresson kom in och spelade bra minuter. Anton (Almqvist) också, kommenterade Terrence Oglesby.

MATCHFAKTA:
Borås–Umeå 104–66

(21–13, 29–24, 27–13, 27–16)
Poäng, Borås: Shaquille Hines 20, Trayvonn Wright 18, James Washington III 18, Jakob Sigurdarson 17, Fredrik Andersson 12, Mike Palm 9, Emil Lundstedt 6, Christian Maråker 4.
Umeå: Terrence Oglesby 21, Egal Saleman 15, Josh Wolfram 10, George Valentine 8, Johan Pierre 6, André Nilsson 6.
Publik: 1 228.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget