Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Tuff drabbning att vänta i Nässjö

Det har blivit dags för hemmapremiär för Nässjö Basket. På besök kommer Jämtland Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Nässjö Basket-Jämtland Basket
När: Tisdag 11 oktober, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: Basketsverige.tv

Nässjö Basket inledde ligasäsongen med en förväntad seger borta mot Malbas, 78-68. Nye amerikanen Auston Barnes imponerade stort och blir helt klart en sevärdhet denna säsong. Men även flera andra spelare levererade bra insatser trots att det stundtals märktes att laget ännu inte är samspelt. Försäsongen har varit minst sagt turbulent och laget har givetvis påverkats av coach Raul Jimenez sjukdom.
– Vi kom upp i en bra nivå emellanåt, men ibland så dippade vi. Vi får jobba på att hålla en jämnare nivå. Men jag tycker vi gör en bra första match som lag och vi spelar bra tillsammans och har en bra känsla, säger Nässjös William Gutenius till Smålands-Tidningen.

Jämtland stretade på riktigt bra borta mot Borås Basket i torsdags, men fick till slut ge sig med knappa 77-71.

Så här säger Jämtlands headcoach Torbjörn Gehrke inför matchen i kväll:
– Vi måste spela som mot Borås om, och om, och om igen och då kommer vi att göra något färre misstag vad det lider och således också vinna matcher. Att förlora matcher är precis lika stor del av basketen som att vinna. 50% av lagen gör det hela tiden.
– Det kommer bli precis lika tufft att vinna i Nässjö, i Malmö och i Norrköping innan vi äntligen får kliva in i Nya Sporthallen den 11/11 för en precis lika tuff match inför våra egna fans. Men oavsett om det blir förluster eller vinster i våra bortamatcher i början så kommer vi att visa genom vårt spel att vi är ett lag att räkna med i år.
Den som säger något annat – vet inte vad de talar om.

Läget i lagen:❓
Nässjö har lite småskador i laget, men troligen är alla utan Wictor Grenthe med.

Jämtland kommer till spel utan Jaan Puidet (skadad) och Olle Lundqvist (körtelfeber).

Notera att: ✍️
* Jämtlands Jaan Puidet bör kunna vara tillbaka i lättare träning i slutet av denna vecka.
* William Gutenius i Nässjö dras med en krånglande rygg.
* Jämtlands-stjärnan Mike Bruesewitz leder både skytte- och returligan efter den första omgången.

Läs mer: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget