Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Maråker gör comeback

När Borås Basket i kväll gästas av Umeå BSKT gör tidigare landslagsspelaren Christian Maråker comeback.

Vilka: Borås Basket-Umeå BSKT
När: Tisdag 11 oktober, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv

Efter stora knäproblem och flera månaders rehabilitering så är 34-årige Christian Maråker redo att äntra basketplanen igen. Maråker var ombytt och fanns med på uppvärmningen mot Jämtland i torsdags, men kom aldrig till spel då.
– Jag skulle inte spela, jag var bara med på uppvärmningen för att skrämma Gehrke (Torbjörn, coach i Jämtland) lite, säger Maråker och skrattar till Borås Tidning.

I kväll när Umeå kommer på besök till Boråshallen är lagets stjärncenter dock redo för comeback på riktigt.
– Tanken är att det kan bli några minuter här, några där… Det ska bli kul att komma igång igen, säger 34-åringen till tidningen.

Borås headcoach Jonte Karlsson inför matchen:
– Efter resultatet i den första omgången tror nog en del att Umeå är ett dåligt lag, men så är det definitivt inte. Viktigt för oss blir att spela aggressivt och med högt tempo för att störa deras vilja att dra ner på farten och passa in bollen till sina stora killar under korgen.

Till skillnad mot Borås som vann sin premiärmatch (77-71 mot Jämtland), så hade Umeå det betydligt tyngre hemma mot Luleå, förlust med hela 92-53.
– Vår förhoppning är att komma på fötter igen efter fredagens match mot Luleå. Planen är att gnugga på och försöka göra en jämn och bra match mot Borås. Vi måste pilla i de enkla bollarna och hålla oss till det vi har sagt att vi ska göra i försvarsspelet. Vi måste jobba på att spela med bättre struktur, säger Umeås headcoach Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Läget i lagen:❓
Borås kommer till spel utan skadade John Brändmark (ljumske) och Simon Gunnarsson (axel). Däremot är som sagt Christian Maråker tillbaka.

Umeå saknar långtidsskadade Nathan Dawit, Albin Frank (fot) och Johan Rönström (vad). Även amerikanen Gerald Williams missar kvällens match.

Notera att: ✍️
* Umeås nyförvärv Terrence Oglesby spelade i Borås Basket säsongen 2012/2013.
* Borås Simon Gunnarsson troligen är tillbaka i spel på lördag mot Södertälje.
* Umeå ställer upp med samma manskap som senast mot Luleå.

Läs mer: 📒
Borås hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget