Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Ligapremiär för Uppsala

I kväll gör Uppsala Basket säsongspremiär i Basketligan herr. Och man gör det i en helt ny hall – IFU Arena. För motståndet står Malbas.

Vilka: Uppsala Basket-Malbas
När: Tisdag 11 oktober, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv

Uppsala stod över premiäromgången förra veckan. Det betyder att klubben i kväll gör säsongspremiär. På besök i IFU Arena kommer Malbas. Ett Malbas som i fredags föll hemma mot Nässjö Basket med 78-68.
– Jag var inte nöjd efter fredagens match, samtidigt var Nässjö stabila och kontrollerade matchen. Vi gjorde inte vad vi skulle enligt scoutingen så jag hoppas killarna skärper koncentrationen mot Uppsala. Vi har en bra chans att vinna, men vi måste vara ännu tuffare under korgarna och involvera både Jake och Lasse mer i anfallsspelet, säger Malbas headcoach Henrik Svensson.

Uppsala spelar precis som i fjol med ett helsvenskt lag och har två landslagsspelare att luta sig mot i 205 långe forwarden Alexander Lindqvist och pointguarden Jonatan Person. Det är ett lag med till största del egenfostrade spelare vilket innebär att de har spelat tillsammans med varandra i många år och är mycket samspelta.

I fjol åkte Uppsala ut i kvartsfinal mot BC Luleå. I år är förhoppningen att nå ännu längre.
– Jag känner att vi absolut kan nå längre. Det som var en ny tanke förra året är en mer sammansvetsad tanke i år. Vi ska använda våra styrkor på rätt sätt det är alltid svårt att slåss mot defensivt starka lag som är underdogs, säger Uppsalas Odin Lindell till Upsala Nya Tidning.
– Vi har höga toppar men alldeles för djupa dalar och det gjorde att vi blev osäkra på oss själva. När det först blev svart på vitt i slutspelet, där ingen förväntade sig att vi skulle vinna, klev vi upp ur askan och gav BC Luleå fem matcher. Men jag hoppas att vi håller en jämnare och bättre grundserie i år. Vi behöver det, fortsätter Lindell.

Läget i lagen:❓
Uppsala kommer till spel utan skadade landslagsspelaren Anton Gaddefors. I övrigt är alla tillgängliga.

Malbas reser till Uppsala med bästa möjliga lag.

Notera att: ✍️
* Malbas vann samtliga tre matcher mellan lagen i fjol.
* Uppsala har värvat sparsamt: Mannos Nakos ut, Rickard ­Eriksson in.
* Det är första ligamatchen i nya IFU Arena.

Läs mer: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Malbas hemsida inför matchen

Dela inlägget