Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Rivstart i ligan för Dolphins

Säsongen 2016/2017 rivstartar borta för Norrköping Dolphins del med en repris på förra årets SM-final mot Södertälje Kings, ett Kings som liksom Dolphins hunnit skaffa en hel del nya spelare.

Södertälje Kings har ju redan hunnit spela kval till Champions League där man i första matchen borta mot finska Kataja Basket åkte på en rejäl smäll, men visade i returen hemma två dagar senare att man har fått ihop laget och blir att räkna med även säsongen 2016/2017, även om headcoach Vedran Bosnic väljer att inte sätta alltför stor press på sina spelare.
– Jag oroar mig mycket, lite mer än förra året eftersom vi har förlorat så många spelare. Dino Pita, Skyler Bowlin, Mike Joseph, Chris Czerapowicz, Aaron Anderson har flyttat på sig och det är ju nästan hela startfemman. Kvar är Davis Lejasmeiers, Nick Spires och Toni Bizaca och de nya spelarna måste förtjäna respekten. Det här är det nya Kings säsongen 16/17 med nya karaktärer så vi får se vad vi kan göra, säger Bosnic till Södertäljes hemsida.

Norrköping Dolphins har också hunnit med ett antal träningsmatcher, varav en turnering i Polen mot bra motstånd där resultaten var godkända och, efter videogranskning, prestationen till största delen var bra. Idag väntar alltså premiär i Basketligan mot Södertälje Kings i Täljehallen.
– Det ska bli riktigt, riktigt roligt att komma igång efter en försäsong med tung, tuff träning. Nu har vi samtliga tillgängliga för spel, något som vi inte haft tidigare mycket beroende på diverse småskador och att Jocke Kjellbom varit upptagen med landslagsspel under hela sommaren. Kings är som jag ser det ännu bättre än förra året så vi förväntar oss en, som vanligt, tuff drabbning, säger Dolphins headcoach Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

KOMMANDE PREMIÄRMATCHER:
2016-10-08 16:30 Södertälje Kings – Norrköping Dolphins (Täljehallen)

Du vet väl att du ser alla matcher i Basketligan herr på Basketsverige.tv?

Dela inlägget