Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Finalrepris väntar i Täljehallen

I våras gjorde de upp i SM-finalen av Basketligan herr. Idag möts de igen – antagonisterna Södertälje Kings och Norrköping Dolphins.

Vilka: Södertälje Kings-Norrköping Dolphins
När: Lördag 8 oktober, kl 16.30
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv

Södertäljes tävlingssäsong har redan börjat. Men Champions League-äventyret blev inte vad man hoppades på. Kataja vann den första matchen i Finland med hela 39 poäng – och så blev det dubbelmötet inget av. Nu väntar i stället FIBA Europe Cup för Södertälje som hamnat i en grupp med belgiska Mons-Hainaut (först på schemat den 19 oktober) och tyska Oliver Baskets.

Så här säger Södertäljes headcoach Vedran Bosnic om dagens motstånd.
– Norrköping är ett av de mer erfarna lagen i ligan. De var väldigt smarta under sommaren och försökte behålla alla viktiga spelare. De har fyra spelare kvar från startfemman förra året; Mikael Lindquist, Johnell Smith, Tim Schüberg och Joakim Kjellbom. Det är ett lag som spelar bra tillsammans och har bra coacher. Plus att de också har ett par nya bra och intressanta spelare.

Norrköping har totalt spelat sex träningsmatcher (fem vinster och en förlust), varav en turnering i Polen mot bra motstånd där resultaten var godkända och, efter videogranskning, prestationen till största delen var bra.
– Det ska bli riktigt, riktigt roligt att komma igång efter en försäsong med tung, tuff träning. Nu har vi samtliga tillgängliga för spel, något som vi inte haft tidigare mycket beroende på diverse småskador och att Jocke Kjellbom varit upptagen med landslagsspel under hela sommaren. Kings är som jag ser det ännu bättre än förra året så vi förväntar oss en, som vanligt, tuff drabbning säger, Norrköpings headcoach Adnan Chuk.

Läget i lagen:❓
Södertäljes Davis Lejasmeiers har dragits med en ryggskada en längre tid, men kommer ändå till spel idag.

Norrköping kan mönstra bästa tänkbara lag då alla spelare är tillgängliga.

Notera att: ✍️
* Landslagsguarden Thomas Massamba gör comeback i Södertälje-linnet efter många år utomlands.
* 17-årige Felix Lemetti lämnar Norrköping för att i stället spela med Fryshuset.
* Södertälje är stora favoriter till att ta hem ett nytt SM-guld. Hos Svenska Spel ger Södertälje som mästare endast 1.90 gånger insatsen.

Läs mer: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget