Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Så gick det i Basketligan

Under fredagen spelades två matcher i Basketligan herr. I Malmö föll Malbas hemma mot Nässjö Basket med 78-68. BC Luleå körde över Umeå BSKT på bortaplan, 92-53.

SLUT: Malbas-Nässjö 68-78
(A. Rodgers 22p/A. Barnes 22p)

En typisk premiärmatch med mycket slarv långa stunder. Nässjö var numret för stort för detta Malbas, som behöver leverans från fler spelare än Adrian Rodgers (22 poäng). Rodgers gjorde vad han kunde men förutom Fredrik Larssons (20 poäng) trepoängare så var det tunt framåt.

I Nässjö dominerade Austin Barnes under den första halvleken, då han satte 20 av sina totalt 22 poäng. Barnes mattades i den tredje och fjärde perioden men då klev andra spelare fram, och Nässjö-segern var egentligen aldrig hotad även om Malbas ett tag bara var fem poäng upp i slutminuterna.

SLUT: Umeå-Luleå 53-92
(T. Oglesby 17p/Q. Upshur 18p)

Mer om matcherna och highlights kommer på Basketsverige.se under kvällen.

SLUT 3Q: Malbas-Nässjö 49-57
(A. Rodgers 22p/A. Barnes 20p)

Nässjö inledde den tredje perioden med att göra 7-0 och det blev direkt en brant uppförsbacke för Malbas, som kändes lite för svaga under korgarna och många gånger fick förlita sig på sitt distansskytte. Nässjö helt klart numret större efter tre perioder, och ser just nu ut att ha kontroll på matchen.

SLUT 3Q: Umeå-Luleå 38-69
(T. Oglesby 11p/Q. Upshur 15p)

 

HALVTID: Malbas-Nässjö 33-40
(A. Rodgers 14p/A. Barnes 20p)

Matchen fortsätter vara jämn även om Nässjö ser ut att ha kopplat ett litet grepp. Det blev stundtals bättre spel i den andra perioden. Bollen började trilla i korgen. I Malbas var det länge som endast tre spelare fanns med i poängprotokollet (Rodgers 14p, Larsson 10p, Peltier 7p), men med sekunder kvar fick Åris chansen från straffkastlinjen och sköt i sina två första poäng.

I Nässjö är Barnes poängbäst med 20 poäng. Barnes har tveklöst dominerat ute på planen.

HALVTID: Umeå-Luleå 20-42
(T. Oglesby 6p/T. Lidén 10p)

 

SLUT 1Q: Malbas-Nässjö 14-14
(A. Rodgers 7p/A. Barnes 6p)

Nässjö inledde matchen klart bäst och höll hemmalaget poänglöst de första tre minuterna. Då hittade Fredrik Larsson rätt med två treor. Därefter en klar uppryckning av Malbas även om detta är en typisk premiärmatch med en hel drös med missar.

SLUT 1Q: Umeå-Luleå 12-16
(T. Oglesby 4p/T. Lidén 5p)

____________________________________________________________________

Basketsverige.se finns på plats i Malmö där Malbas ställs mot Nässjö Basket. Ett Nässjö som kommer till spel utan Wictor Grenthe.

I Umeå så saknas kvartetten Gerald Williams, Jesper Hallberg, Nathan Dawit och Albin Frank. I Luleå är nyförvärvet Yannick Anzuluni inte spelklar.

Vi kommer rapportera period för period här på sajten.

Matcherna ser du så klart på Basketsverige.tv.. 🙂

Dela inlägget