Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Borås vann jämn ligapremiär

Borås Basket vann ligapremiären hemma i Boråshallen mot Jämtland Basket. Bakom siffrorna 77-71 döljer sig dock en jämn match som avgjordes först i slutminuterna.

BORÅS. Jämtland ledde med över tio poäng ett tag, men i slutet pendlade ledningen fram och tillbaka. Jämtlands Mike Bruesewitz var bäst på plan, gjorde 29 poäng och tog 14 returer, men Borås större bredd avgjorde till slut.
– För min egen del är jag så klart glad, men vi förlorade och det är det som räknas. Jag kunde ha gjort det ännu bättre, säger planens gigant Mike Bruesewitz självkritiskt.

Jämtlands headcoach Torbjörn Gehrke:
– Jag kände på mig att det skulle bli en jämn match. Det skadade nog Borås lite mer att de har Christian Maråker borta än att vi saknar Jaan Puidet. Till slut är det småsaker som avgör, vi har ledningen men kan inte knyta ihop säcken.

För Boråsstjärnan Jakob Sigurdarson var det första matchen som lagkapten.
– Det kändes bra. Jag är nöjd med att vi kunde vinna och hela tiden jobbade hårt. Ett tag var det lite jobbigt, men vi hittade en lösning att vinna matchen.

Jonte Karlsson, headcoach i Borås:
– Vårt försvarsspel fungerade inte riktigt i början. Jämtland gjorde det bra. Vi blev stillastående anfallsmässigt. Det blev lite bättre stundtals, men känns också som vi hade lite premiärnerver, och det gäller mig med. Jag får ta på mig vissa saker, kanske bytte jag inte tillräckligt mycket. Vi vet att vi kan bättre, men framför allt ska vi ge Jämtland credd för en bra match. Även om vi inte spelar på topp är det bra att kunna vinna en sådan här match, vilket är en styrka.

SE HIGHLIGHTS FRÅN MATCHEN!

MATCHFAKTA:
Borås–Jämtland 77–71

(17–24, 25–14, 15–22, 20–11)
Poäng, Borås: Shaquille Hines 21, Jakob Sigurdarson 15, James Washington III 13, Fredrik Andersson 11, Trayvonn Wright 10, Mike Palm 5, Simon Gunnarsson 2.
Jämtland: Mike Bruesewitz 29, Dino Cinac 12, Jabril Durham 8, Preston Purifoy 6, Niklas Larsson 5, Anton Kobylak-Berglund 5, Samuel Berkelund 4, Gustav Hansson 2.
Publik: 1 520.

Dela inlägget