Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Premiär för Jämtland borta mot Borås

Det har blivit dags för säsongspremiär i Basketligan herr. Först ut är Borås Basket som tar emot Jämtland Basket under torsdagen. Så här går Jämtland-coachen Torbjörn Gehrkes tankar.

Vart står Jämtland och vart står Borås i styrka nu efter försäsongen? Borås började sitt träningsmatchande mot Nässjö och sedan Bakken ifrån Danmark. Två segrar i jämna matcher mot Nässjö och två jämna förluster mot Bakken. Sen övertygade man mot Uppsala och Malbas tre matcher i rad, med stora segrar.

Jämtland har endast spelat fem försäsongsmatcher, men de gick alla åt rätt håll i alla, förutom sista halvleken mot BC Luleå då vi havererade lite grann.

Borås har några skador om jag förstått det rätt (Maråker och Brändmark), men det har Jämtland också (Puidet och Lundqvist). Det vill säga lagen tävlar på lika villkor i premiären förutom kanske att Borås är på hemmaplan då!?

Premiär i Boråshallen med ett delvis nytt lag och ny coach – räkna med mycket publik. Nackdel för Jämtland – tvärt om. Vilken underbar början att få spela inför en stor publik mot ett av de tippade topplagen i ligan.

På pappret tillhör Borås förstås de lag som de flesta talar om när man pratar semifinal och final i vår. Det är lång väg dit och självklart måste man ha lite tur på vägen. Men vi vill också vara med och fightas om platserna 1-6, så detta blir en bra test för båda lagen.

Borås har intressanta spelare att tillgå i Trayvonn Wright, James Washington, Jakob Sigurdarson, Mike Palm och Shaquille Hines. Lägg där Fredrik Andersson, Emil Lundstedt och Simon Gunnarsson, så har de material så det räcker utöver sina skador för att störa de flesta lagen i ligan. De ännu nyare eller yngre spelarna har jag inte riktigt koll på än, så det ska bli intressant att se dem också. För egen del blir det förstås mest intressant att få coacha mot Jonte Karlsson igen som gör comeback på bänken. Kul och spännande. Sist vi möttes som motståndarcoacher så har jag för mig att jag vann den matchen?

Jämtland har fått göra rockad i dubbellicenserna på grund av lite skador och sjukdomar, så vi reser till Borås med Jabril Durham, Gustav Hansson, Daniel Johansson, Niklas Larsson, Anton Kobylak-Berglund, Oliver Gehrke, Preston Purifoy, Samuel Berkelund, Mike Bruesewitz och Dino Cinac.

/ Torbjörn Gehrke, headcoach Jämtland Basket

SÅ SPELAS PREMIÄROMGÅNGEN:
2016-10-06 19:04 Borås Basket – Jämtland Basket (Boråshallen)
2016-10-07 19:04 Malbas – Nässjö Basket (Heleneholms sporthall, Malmö)
2016-10-07 19:04 Umeå BSKT – BC Luleå (Umeå Energi Arena)
2016-10-08 16:15 Södertälje Kings – Norrköping Dolphins (Täljehallen)

Du vet väl att du ser alla matcher i Basketligan herr på Basketsverige.tv?

Dela inlägget