Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Viktigt genrep för Uppsala och Norrköping

I den sista träningsmatchen inför premiären reser Uppsala Basket till Östergötland för match mot Norrköping Dolphins.

Säsongsstarten i Basketligan herr är nu mindre än en vecka bort. Och i kväll fredag är det ligagenrep för både Uppsala och Norrköping i Stadium Arena.
– Vi börjar känna att det närmar sig och det är roligt. Mycket av det vi tränat på under försäsongen ska sitta och vi har fått tillbaka tre killar från landslaget vilket gör att vi har hela truppen samlad, säger Uppsalas headcoach Kevin Gaines till Upsala Nya Tidning.

Lagen möttes tidigare under försäsongen och det blev en jämn historia som Norrköping vann med 70−69 efter slarv från Uppsala i slutsekunderna.
− Det ska bli väldigt intressant att se laget spela och det är någorlunda fullt. Jonathan Person och Alexander Lindqvist har bara tränat med oss fyra gånger men det har sett bra ut, säger Gaines till Upsala Nya Tidning.

Uppsala kommer till spel utan Anton Gaddefors som fortfarande är borta efter sin hjärnskakning och Sebastian Norman som skadade sig i veckan. Om duon är tillbaka till premiärmatchen mot Malbas den 11 oktober återstår att se.

I Norrköpingslägret är alla spelare friska och spelklara. Östgötarna har analyserat matcherna i Polen förra helgen och vill nu ta ett steg till.
– Vi vill ha fler bra minuter i rad. Det har varit lite upp och ned hittills, säger Norrköpings assisterande coach Joakim Källman till Norrköpings Tidningar.

LÄS MER: Här kan du se när ditt lag träningsspelar!

Dela inlägget