Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

Södertälje utan chans i Finland: “Vi såg inte ut som Kings”

Södertälje Kings åkte på en rejäl smäll när Champions League-kvalet startade under tisdagen. Borta mot finska Kataja föll Södertälje med hela 97-58.

40 poäng. Så mycket måste de regerande svenska mästarna Södertälje vinna med på torsdagkväll hemma i Täljehallen, för att ta sig vidare till gruppspelet i Champions League – givetvis en snudd på omöjlig uppgift.

Finländarna drog ifrån direkt och ledde med 19-11 efter första perioden. Efter en stark start, 13-2, på andra perioden drog Kataja ifrån ytterligare – till 32-13. Men Södertälje repade sig mot slutet av perioden, gjorde 12-2 på några minuter och minskade underläget till nio poäng. I halvtid var ställningen 39-27 för Kataja.

Sedan var det dock över. Kataja vann tredje perioden med 33-21, fjärde med 25-10 och matchen med förkrossande 97-58. Returen i Södertälje spelas på torsdag kl 19.00.
– Jag är mycket missnöjd med hur laget spelade. Vi har Kingsuniformer på oss, men vi såg inte ut som Kings. Vår nivå just nu är inte hög och vi är väldigt långt borta från att vara ett bra basketlag, säger Södertälje headcoach Vedran Bosnic till Länstidningen och fortsätter:
– Å andra sidan har Kataja ett mycket fint lag och de spelade väldigt bra. De var ett mycket bättre lag den här kvällen.

MATCHFAKTA:
Kataja–Södertälje 97–58

(19–11, 20–16, 33–21, 25–10)
Poäng, Södertälje: Tylor Ongwae 18, Valter Lindström 10, Cameron Rundles 9, Toni Bizaca 8, Tanel Kurbas 6, Davis Lejasmeiers 3, Nick Spires 3, Delvon Johnson.

Dela inlägget