Fotograf: Petter Arvidson / Bildbyrån

Malbas räknar med tufft andra år

Direkt från basketettan till en slutspelsplats i den högsta serien. Men inför årets serie ligger Malbas Basket lågt med förväntningarna.

Med endast tre ordinarie spelare från fjolårets lag kvar i truppen, så väntar en stor omställning och ett nytt lag för Skåne-laget Malbas, och framför allt tränare Henrik Svensson.
– En stor utmaning väntar för oss. Vi visste om redan förra säsongen att vissa spelare skulle gå vidare efter ett år i ligan. Sedan fick vi reda på under våren att vi var tvungna att skära i budgeten rejält, säger Svensson på Basketligans upptaktsträff som hölls i tisdags.

Även om åtta av nio lag går till slutspel i vår så vill Henrik Svensson ta ner förväntningarna på sitt lag.
– Det är inte realistiskt att tro att vi ska göra en bättre säsong än i fjol då vi gick till kvartsfinal.
– Dels är den andra säsongen alltid tuff, dels har vi tappat några av våra nyckelspelare, bland andra Carl Engström. Det är i princip bara Fredrik Larsson som är kvar av de ordinarie.

Med ett nästan helt nytt lagbygge så kommer det ta lite tid innan alla hittar sin roll. Framgångsreceptet för att nå en slutspelsplats går via en tät defensiv.
– Vi har satsat mycket på vårt defensiva spel som också går allt bättre. Vi har dessutom blivit duktigare på att vända spelet. Skyttet har också blivit vassare även om vi kanske inte fullt ut kommer att kunna ersätta de skyttar som vi tappat, säger Svensson i en intervju med Skånska Dagbladet.

Malbas inleder ligasäsongen den 7 oktober hemma mot Nässjö Basket.

Dela inlägget