Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

“Han är unik i vårt lag”

Nu är det påskrivet och klart. Umeå BSKT:s amerikanske guard Gerald Williams har skrivit på ett avtal för hela den här säsongen.

25-årige Gerald Williams har fram tills nu haft ett tryout-kontrakt med Umeå BSKT. Men under tisdagseftermiddagen blev det klart att han spelat för Umeå hela den här säsongen, plus att klubben har ett optionsår att behålla amerikanen även säsongen 2017/2018.
– Det är ett 1+1 kontrakt där klubben i februari kan besluta om vi ska ha kvar honom även nästkommande säsong. Det finns med en utköpsklausul, men med en hög summa, säger Umeås sportchef Luca Romano till VK:s basketblogg.

Umeås headcoach Jesper Gustavsson:
– Det känns bra, han har utvecklats hela tiden och är verkligen genuint intresserad av att bli bättre och av att hjälpa vårt lag att vinna. Ingen enmansshow eller stort ego.
– Man får en kille som har något som inte så många andra har, han är unik i vårt lag. Hans speed är något i hästväg. Kan man förädla det till att bli en europeisk spelare, men utan att strypa hans instinkter, då tror jag vi har en guldklimp.

LÄS MER: Umeå värvar amerikan: ”Han kan vara ett fynd”

Dela inlägget